Šlēgelmilhs F-2 čempionātā debitē ar 5. vietu (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas autosportists Haralds Šlēgelmilhs šodien izcīnīja piekto vietu savās debijas sacensībās Formula divi (F-2) čempionātā.

Čempionāta 15. posmā Moncas trasē uzvaru svinēja šveicietis Mateo Tušers, kurš pirms tam bija labākais arī kvalifikācijas sacensībās un ir kopvērtējuma vicelīderis.

Tikmēr Šlēgelmilhs, kurš sacīkstes uzsāka no devītās pozīcijas, finišā uzvarētājam piekāpās par 25,932 sekundēm.

Sacīkstes latvietim iesākās ar veiksmīgu startu, un jau pēc pirmā apļa viņš bija pakāpies trīs vietas augstāk - līdz sestajai pozīcijai. Sacensību turpinājumā Šlēgelmilhs gan atpalika no līderu kvinteta, tomēr slapjos braukšanas apstākļos nedeva konkurentiem iespēju arī apdraudēt savu pozīciju.

«Starts slapjā trasē bija sarežģīts pārbaudījums, kuru izdevās veiksmīgi nokārtot. Pirmie apļi pagāja, meklējot savu ritmu un bremzēšanas punktus. F-2 formula ir ļoti ātra, tāpēc ne vienmēr izdevās iegriezt līkumā, par ko mani brīdināja arī trases tiesneši. Tomēr sacensību beigu daļā jau pilnībā uzticējos formulai un rītdienas finālbraucienam esmu gatavs par 100%,» sportista pārdomas citē viņa pārstāvji.

Sacensībās finišu sasniedza 14 no startējušajiem 15 sportistiem.

Par izcīnīto piekto vietu latvietis ticis pie desmit ieskaites punktiem, kas kopvērtējumā ļauj viņam ieņemt 14. pozīciju.

Svētdien sportisti turpat Moncā aizvadīs sezonas noslēdzošo, 16. posmu, pirms kura notiks atsevišķas kvalifikācijas sacīkstes.

Pirms tam piektdien divos oficiālajos treniņbraucienos Latvijas sportists ieņēma attiecīgi 14. un 3. vietu, bet divos ceturtdien aizvadītajos treniņbraucienos Šlēgelmilhs sasniedza 2. un 14. rezultātu.

Kā ziņots, pirms šīm sacensībām Šlēgelmilhs nebija startējis vairāk nekā gadu. Viņš cer nākamajā gadā aizvadīt pilnu sezonu F-2 čempionātā.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu