Cik valstij izmaksās fotoradaru iegāde? (36)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Fotoradaru iegāde valsti izmaksās mazāk par pieciem miljoniem latu, šorīt intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» apgalvoja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Pēc ministra teiktā, patlaban notiek sarunas ar «Vitronic» par radaru atpirkšanu. Kompānija izteikusi piedāvājumu, par kādu summu būtu iespējams radarus pārdot, bet tie neesot nekādi desmit miljoni latu, kā izskanējis publiskajā telpā, un tas esot «no kosmosa parauts skaitlis».

Kozlovskis apgalvoja, ka neesot iespējams ka atklāt šo piedāvāto summu. Viņš vien pastāstīja, ka tie esot «miljoni», tomēr pat ne pieci miljoni latu. Patlaban notiekot audits, lai saprastu, cik daudz ir jāpērk un cik tas maksās, turklāt esot jādomā arī par programmatūru.

Ja fotoradarus iegādātos valsts, tad saimnieciski par tiem atbildētu Nodrošinājuma valsts aģentūra, bet par izvietošanu noteiktu policija kopā ar ekspertiem.

Kā ziņots, pagājušās nedēļas nogalē Valsts policijas (VP) noslēgtais līgums ar fotoradaru piegādātājiem «V-Traffic» (iepriekš «Vitronic Baltica un partneri») izbeidza darbību, savukārt Iekšlietu ministrija (IeM) divu mēnešu laikā vērtēs iespēju atpirkt no Vācijas fotoradaru ražotāja ne vairāk kā 57 fotoradarus, kas patlaban jau darbojas uz Latvijas ceļiem.

Pagaidām netiek atklāts, par kādu summu valsts 27 stacionāros un 30 pārvietojamos fotoradarus varētu atpirkt.

Pagaidām arī nav precīzi zināms, vai izdosies panākt papildu vienošanos ar fotoradaru uzstādītājiem, lai mērierīces darbotos, kamēr valsts vērtēs iespēju tās atpirkt.

Pašlaik 160 plānoto fotoradaru vietā ir uzstādīti 27 stacionārie un 30 pārvietojamie radari.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu