«Hyundai» ceturkšņa peļņa pieaugusi par 13% (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Dienvidkorejas lielākās autobūves kompānijas «Hyundai Motor Co.» tīrā peļņa šā gada trešajā ceturksnī veidoja 2,17 triljonus vonu (1,06 miljardus latu), kas ir par 13% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn, teikts ceturtdien izplatītajā uzņēmuma paziņojumā.

Peļņas pieaugums galvenokārt skaidrojams ar pārdošanas apjoma kāpumu un Korejas vona vērtības palielināšanos attiecībā pret ASV dolāru.

«Hyundai» pārdošanas apjoms iepriekšējā ceturksnī pieaudzis par 3,6% - līdz 19,65 triljoniem vonu (9,6 miljardiem latu). Kompānijas peļņa pieaugusi, neskatoties uz vairākiem darbinieku streikiem, kas negatīvi ietekmēja ražošanu.

«Hyundai» arodbiedrība jūlijā un augustā rīkoja 28 daļējus streikus, samazinot ražošanas apjomu par vairāk nekā 82 000 automašīnu 1,7 triljonu vonu (833 miljonu latu) vērtībā. Taču uzņēmuma lēmums aizvien vairāk ražošanu pārcelt uz ārvalstīm palīdzējis ierobežot šo streiku ietekmi.

«Hyundai» ceturtdien pavēstīja, ka kompānijas ražošanas apjoms pasaulē līdz decembra beigām sasniegs 4,51 miljonu automašīnu, no kurām 2,65 miljoni vienību tiks saražotas ārvalstīs.

«Hyundai» kopā ar māsasuzņēmumu «Kia Motors» ir piektā lielākā autobūves kompānija pasaulē.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu