Lembergs piesauc Staļinu, Beriju, Hitleru un Gebelsu (160)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ieva Čīka/LETA

Ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) rīkojumu no Ventspils domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas atstādinātais Aivars Lembergs («Latvijai un Ventspilij») pašlaik gatavo iesniegumu Administratīvajai tiesai, lai vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Edmundam Sprūdžam (RP) tiktu uzlikts par pienākumu iesniegt pierādījumus rīkojumā minētajiem Sprūdža apgalvojumiem par Lemberga pārkāpumiem, šodien preses konferencē informēja Lembergs.

«Ventspils domes rīcībā no Sprūdža nav saņemts neviens pierādījums viņa apgalvojumiem. Es esmu trīs reizes rakstiski vērsies ministrijā, lai man uzrāda pierādījumus Sprūdža apgalvojumiem. Divas reizes ministrijā bija ieradies mans pārstāvis, jo atbilstoši likumam man vai manam pārstāvim ir tiesības iepazīties ar visiem materiāliem un tostarp visiem pierādījumiem, kas apliecina Sprūdža rīkojumā minētos apgalvojumus,» informēja Lembergs.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) nav sniegusi šādus pierādījumus Lemberga pārstāvim personīgi un nav arī atbildējusi uz Lemberga vēstulēm. «Tas liek mums domāt, ka nekādu pierādījumu rīkojumā minētajiem apgalvojumiem Sprūdža rīcībā nav, jo tādu nevar būt,» norādīja Lembergs.

«Ņemot vērā šo situāciju, mēs gatavojam iesniegumu Administratīvajā tiesā, iesūdzot Sprūdžu par to, ka viņš neatbild uz manām vēstulēm un nesniedz man informāciju, kādai vajadzētu būt ministrijas un Sprūdža rīcībā, lai izdotu šādu rīkojumu. Vērsīsimies tiesā ar lūgumu, lai tiesa uzliek par pienākumu Sprūdžam iesniegt pierādījumus. Šādus pierādījumus, protams, gaida arī Ventspils pilsētas dome, jo, ja tādi pierādījumi par manu pretlikumīgo darbību ir, tad Ventspils dome var vērtēt, vai mani atstāt vai neatstāt amatā,» informēja Lembergs.

To, ka Sprūdža rīcībā nav pierādījumu viņa apgalvojumiem, pēc Lemberga domām, vēlreiz apliecina «absolūti prettiesiskā reakcija no Sprūdža puses par to, ka dome var uzdrīkstēties pieprasīt pierādījumus un tāpēc tādā gadījumā ir atlaižama».

Vaicāts, vai Ventspils dome tiešām varētu tikt atlaista vai arī uztverama tikai kā pabaidīšana, Lembergs atzina: «Ja parlamentā ir vairākums, tad nobalsot viņi var par vienalga ko. Tik nihilistiska, nievājoša un nicinoša attieksme pret likuma burtu un garu un Satversmi, kāda tagad ir pašlaik valdošajai koalīcijai, nekad nav bijusi. To var pielīdzināt tikai Staļina un Berijas laikam padomju savienībā jeb Hitlera un Gebelsa laikam Vācijā.»

Tiesa, oficiāli Ventspils dome nav saņēmusi informāciju no Sprūdža par to, ka Ventspils dome varētu tikt atlaista. «Nekas oficiāls Ventspils domē nav saņemts un nekādi oficiāli pieprasījumi Ventspils domē nav bijuši, bet Sprūdžs jau ir runājis koalīcijā, Sprūdžs ir runājis savā Reformu partijā, [Saeimas deputāte Lolita] Čigāne (V) un [Saeimas deputāts Andrejs] Judins (V) ir runājuši ar Sprūdžu, viņi tagad skatās, vai viņi var savākt pietiekami skaitu balsu šādai politiskai akcijai».

Komentāri (160)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu