Lembergam vai ventspilniekiem? Lembergam. (205)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Lita Krone/LETA

 Ventspils Domē valdošās partijas «Latvijai un Ventspilij» deputāti pakārtojas Aivara Lemberga, nevis pilsētas iedzīvotāju interesēm. Gaidāmais siltumtarifa paaugstinājums, kā apliecinājums tam. 

Kā opozīcijas deputāts, strādājot Ventspils pilsētas domē un sekojot pašvaldības darbam, ar pārliecību varu teikt, ka brīžos, kad partijas «Latvijai un Ventspilij» deputātiem ir jāizšķiras aizstāvēt ventspilnieku, vai partijas vadoņa Lemberga intereses atbilde ir zināma. Aizstāvētas tiks Lemberga, nevis ventspilnieku intereses.

Kārtējais apliecinājums tam, ka Lembergam patiesībā nerūp pilsētas iedzīvotāju intereses, ir ļoti būtisks Ventspils vadoņa un viņa partijas tautas kalpu «sasniegums». Proti, Ventspils pašvaldības SIA «Ventspils siltums» ir paziņojusi, ka sākot ar 2012.gada 1.decembri palielina siltumenerģijas tarifu par 16,7%. Tas ir daudz. Vai bez šī sāpīgā tarifa palielinājuma ventspilnieki varēja iztikt? Domāju, jā.

Tā ir, jo neviens cits, kā valdošie, partijas «Latvijai un Ventspilij» domes deputāti ir atbildīgi par Ventspils TEC projekta izgāšanu, SIA «Ventspils siltums» vērienīgo naudas līdzekļu - aptuveni 400 000 latu apmērā noziedzīgās piesavināšanās nenovēršanu. *

Tāpēc, uzskatu, neviens cits, kā Lemberga vadītie «Latvijai un Ventspilij» deputāti ir atbildīgi, ka Ventspilī siltumapgāde ir viena no dārgākajām valstī, ka Lemberga līdz šim vadītās pilsētas iedzīvotāji ir spiesti pārmaksāt par siltumu.

No pašvaldības SIA «Ventspils siltums» pazudušās naudas lietā vēl aizvien ir daudz neskaidrību un jautājumu. Uzdošu tikai būtiskākos jautājumos, uz kuriem Ventspils Domes opozīcijas deputātiem aizvien nav izdevies saņemt atbildes. Ko darīja «Ventspils siltums» vadība, kura vairāku gadu garumā pieļāva noziedzīgu līdzekļu izzagšanu? Kāpēc par uzņēmuma vadītāju turpina strādāt bijusī uzņēmuma finanšu direktore, kura bija atbildīga par aptuveni 400 000 latu pazušanu un kurai naudas plūsma pašvaldības uzņēmumā bija jākontrolē? Kāpēc nauda no klientiem tika pieņemta neizmantojot kases aparātu? Cik godprātīgi savus pienākumus pildīja un pilda par uzņēmuma pārraudzību atbildīgās Ventspils pilsētas domes amatpersonas, pilsētas domes deleģētā revīzijas komisija?

Šādas bezatbildīgas darbības rezultāts jau vairāku gadu garumā atspoguļojas uzņēmuma darbības rādītājos («Ventspils siltums» zaudējumi: 2010.gadā – LVL 205 000; 2011.gadā – LVL 854 00; 2012. gadā prognozējamie ~ 2-3 x lielāki kā 2011.gadā.) par kuriem nu jāmaksā ventspilniekiem, siltumenerģijas patērētājiem.

Lieki piebilst, ka Lembergam lojālie, valdošie Ventspils domes deputāti savu neizdarību centās noklusēt neatbalstot Ventspils pilsētas opozīcijas deputātu ierosinājumus Ventspils pilsētas domes sēdēs izvērsti diskutēt gan par Ventspils TEC projekta neveiksmīgo realizāciju, gan SIA «Ventspils siltums» notikušo noziedzīgo naudas piesavināšanos. Valdošajiem nelikās svarīgi noskaidrot un informēt sabiedrību, kāpēc netika realizēts Ventspils TEC projekts, cik nodokļu maksātāju naudas tika nelietderīgi iztērēts, kā projekta neīstenošana iespaidos siltumenerģijas tarifu? Tāpat arī atbildēt, kāpēc un kurš ir vainīgs par naudas noziedzīgo piesavināšanos no SIA «Ventspils siltums»?

Bet varbūt šāda attieksme ir tāpēc, ka iznākums jau pašā sākumā bija Lemberga un viņa vadīto Ventspils Domes tautas kalpu ieprogrammēts - galvenais tērēt, par sekām, lai maksā nodokļu maksātāji. Jo taču vadoni Lembergu visi mīl, vadonim viss tiks piedots.

Lojalitāti vadonim apliecina arī nesenie notikumi, kad no Ventspils mēra amata atstādinātā Lemberga «angažētie» tautas kalpi bija gatavi sarīkot ārkārtas sēdes sava patrona aizstāvībai un, neraugoties uz vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža rīkojumu, pasludināt Lembergu par aizvien taisnīgo Ventspils mēru, nodrošinot viņu ar tūkstošos latu atalgotiem amatiem (kurus viņš nedrīkst pildīt) un šo amatu ekstrām (Audi A8; kabinetiem; sekretārēm). Tāpat to apliecina fakts, ka vadonim Lembergam padotie Ventspils Domes deputāti, pašvaldības iestādes un kapitālsabiedrības un atsevišķi apmaksāti mediji vienotā korī atkārto mantru – Lembergs ir labākais, viņu atbalsta 94% ventspilnieku.

*http://www.diena.lv/sabiedriba/novados/ventspils-siltuma-darbinieks-iespejams piesavinajies-400-000-latu-759683).

Komentāri (205)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu