«Toyota» svin autobūves 75 gadu jubileju (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

1930. gadu vidū jaunais Kiičiro Tojoda (Kiichiro Toyoda) saskatīja potenciālu automobiļu masveida ražošanā vispārējai sabiedrībai. Pēc vairāku gadu neatlaidīga darba viņam visbeidzot izdevās pārliecināt tekstilrūpniecības uzņēmuma «Toyoda Automatic Loom Works» vadību izveidot jauno Automobiļu nodaļu.

Pateicoties Kiičiro nelokāmajai pārliecībai, nelielā nodaļa neilgi pēc darbības sākuma 1937. gadā atdalījās no «Toyoda Enterprise», izveidojot «Toyota Motor Company». Tagad, 75 gadus vēlāk, uzņēmums «Toyota» ir pārstāvēts vairāk nekā 170 valstīs visā pasaulē, un no konveijera līnijas ir noripojuši vairāk nekā 200 miljoni «Toyota» automobiļu.

Autobūves vēsturē vislabāk pārdotā modeļa tituls joprojām pienākas vienmēr populārajam «Toyota Corolla», kam nomainījušās 11 paaudzes un pārdoti 39 miljoni vienību. Vīrieši un sievietes «Toyota» ražotnēs un birojos dažādās pasaules vietās ik dienu turpina centīgi strādāt, lai ražotu vēl labākus automobiļus. Tas tik ļoti saskan ar «Toyota» izvēlēto pastāvīgo uzlabojumu jeb - japāņu valodā - kaizen ceļu, ka uzņēmums «Toyota» par savu jauno saukli Eiropā ir izraudzījies «Always a Better Way».

Atzīmējot 200. miljonā «Toyota» automobiļa noripošanu no konveijera, «Toyota Motor Corporation» prezidents Akio Toyoda (Akio Toyoda) teica šādus vārdus: «Mēs esam apņēmības pilni radīt vēl labākus automobiļus, turpinot piedāvāt mūsu klientiem labāko iespējamo. Tas ir 300 000 «Toyota» darbinieku kopējais mērķis visā pasaulē.»

Tuvojoties kompānijas 75 gadu jubilejai, kas būs 3.novembrī, uzņēmums Eiropā ir sācis virkni projektu, lai godinātu «Toyota» sasniegumus visā pasaulē pēdējo 75 gadu laikā.

Parīzē, vienā no pasaulē slavenākajām ielām, proti, Avenue des Champs-Élysées, zīmola jaunumu ekspozīcijas zālē nesen tika atklāta jauna, aizraujoša izstāde. Jaunajā Le Rendez-Vous «Toyota» ekspozīcijā ir aplūkojami daži no uzņēmum leģendārākajiem modeļiem gadsimta pēdējo trīs ceturkšņu laikā divos atšķirīgos izmēros.

Apmeklētāji var iepazīties ar virkni teicami saglabātu «Toyota» klasisko modeļu, tostarp ar 1958. gada «Toyota Land Cruiser FJ25», 1964. gada «Toyota Corona», 1965. gada «Toyota Sports 800», 1967. gada «Toyota 2000GT», 1968. gada «Toyota Corolla Sprinter» un 1970. gada «Toyota Celica Coupé 1600 GT».

Izstādē aplūkojama arī iespaidīga 1:43 mēroga modeļu kolekcija, ko Le Rendez-Vous Toyota rīcībā nodevis privāts kolekcionārs. Var aplūkot visdažādākos modeļus, sākot ar uzņēmuma pirmo vieglo automobili «Toyota Model AA» sedanu un beidzot ar autosporta ikonām, piemēram, Airtona Sennas (Ayrton Senna) «Toyota» automobili, ar ko viņš kļuva par 1983. gada britu F3 čempionāta uzvarētāju.

Izstāde par godu «Toyota» 75 gadu jubilejai Le Rendez-Vous Toyota izstāžu zālē visiem apmeklētājiem būs pieejama līdz decembrim.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu