<i>Anmary</i> uzstājas granātābolu svētkos Azerbaidžānā (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dziedātāja Anmary šajās dienās piedalās granātābolu svētkos Azerbaidžānas reģionā Goičai (Göyçay). Dziedātāja uzstājās koncertā, un klausītājus priecēja un pārsteidza ar dziesmām azerbaidžāņu valodā. Skatītāji ar skaļām ovācijām sveica Anmary, pārspējot dziesmu pavadījuma skaļumu.

Goičai pilsētas ielās sastaptie viesi dziedātājai veltīja atzinīgus vārdus par samtaino, skaisto balsi, kā arī izteica apbrīnu par labo azerbaidžāņu valodas izrunu. Koncertā uzstājās daudzi slaveni Azerbaidžānas dziedātāji un viesi no citām valstīm.

Katru gadu rudenī, kad tiek novākta granātābolu raža, pilsētā Goičai organizē vērienīgu pasākumu. Reģiona iedzīvotāji šim notikumam gatavojas īpaši – spiež granātābolu sulu, cep tortes un rotā tās ar granātābolu sēklām, veidojot dažādus zīmējumus, gatavo granātābolu mērci, vāra ievārījumus, cep pankūkas ar granātābolu pildījumu, – un to visu svētku dienā izstāda un rāda viesiem, aicinot nogaršot. Pilsētas mērs kopā ar ārvalstu vēstniekiem stāda granātābolu kokus, degustē iedzīvotāju sarūpētos cienastus, iesaistās dažādās atrakcijās un vēro svētku dalībnieku priekšnesumus. Šogad svētkus ar savu klātbūtni pagodināja 16 valstu vēstnieki – no ASV, Korejas, Japānas, Lietuvas, Latvijas un citām valstīm.

Lai gan granātāboli aug dažādās pasaules valstīs, Azerbaidžānas reģions Goičai tiek dēvēts par granātābolu dzimteni. Šajā reģionā sastopamas gandrīz 70 šo sarkano «Paradīzes augļu» šķirnes. Granātāboli ir neparasti saldi, sulīgi, garšīgi, un to svars mēdz pārsniegt pat kilogramu. Svētku laikā cauri pilsētas ielām parādē izbrauc ar granātāboliem piepildītas kravas automašīnas, kuru virziens ir Baku tirgus. Granātābols ir ļoti pieprasīts auglis pasaules tirgū, jo tam piemīt ārstnieciskas īpašības.

Anmary atzīst, ka tik saldus granātābolus garšojusi pirmo reizi. Dziedātāja novēroja arī, ka tik lieli un smagi granātāboli Latvijā nav manīti. Anmary: «Priecājos par iespēju piedalīties tik krāšņos un interesantos svētkos! Goičai pilsētā valda pacilāta noskaņa. Kņada, kas vērojama pilsētas ielās, atgādina Latvijas gadatirgu. Azerbaidžāna ir ļoti krāsaina un kontrastaina. Katrā valsts reģionā raksturīgi savi augļi un dārzeņi, savs klimats un dabasskati. Goičai man paliks atmiņā ar cilvēku viesmīlību un protams – granātāboliem, kā azerbaidžāņi paši joko – vienīgajiem augļiem, kuriem ir kronis.»

Dziedātāja Anmary atgriezīsies Azerbaidžānā novembra beigās, lai sniegtu koncertu Baku. Taču jau decembra nogalē Anmary priecēs Latvijas iedzīvotājus, koncertējot dažādās Latvijas pilsētās ar koncertprogrammu «Naktī, kad zvaigznes nolaižas pie mums». Koncerttūre tiks noslēgta 28. un 29. decembrī ar koncertu Rīgā Stradiņa Universitātes Aulā.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu