Lembergs: Sprūdža aktivitāšu mērķis ir sagrābt varu Ventspilī (72)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Reformu partija (RP) un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) gatavo aktivitātes, lai panāktu Ventspils domes atlaišanu, administratīvā ceļā sagrābtu varu Ventspilī un izsaimniekotu Ventspils domes naudu,- tā šodien preses konferencē norādīja ar Sprūdža rīkojumu no Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas atstādinātais Aivars Lembergs («Latvijai un Ventspilij»).

«Cik es zinu, Sprūdžs un RP gatavo vēl aktivitātes, kas ir vērstas pret mani personīgi un pret Ventspils pilsētas domi ar mērķi sagrābt varu Ventspilī administratīvā ceļā, nevis vēlēšanās, saprotot, ka viņi vēlēšanās nevar uzvarēt, un izzagt Ventspils pilsētas domes naudu,» norādīja Lembergs.

Kā apgalvoja Lembergs, šādas aktivitātes Sprūdžs gatavo kopā ar vairākiem Saeimas deputātiem - Lolitu Čigāni (V), Andreju Judinu (V), Alekseju Loskutovu (V), un šajās aktivitātēs piedaloties arī Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK).

«Galvenais uzsvars ir tāds, ka viņi uz sadomātiem iemesliem grib atlaist tagadējo Ventspils domi un iecelt savu emisāru demokrātiski ievēlētas domes vietā, lai līdz vēlēšanām izsaimniekotu visu, ko mēs esam sarūpējuši pa 20 gadiem,» uzskata Lembergs.

Kā norādīja Lembergs, Ventspils domei ir brīvo naudas līdzekļu atlikums deviņu miljonu latu apmērā: «Viens no iemesliem, kāpēc Sprūdžs domā, kā padzīt Ventspils pilsētas domi un ielikt savu cilvēku Ventspilī kā patvaldnieku, ir taisni šie deviņi miljoni latu, kurus, protams, ir liela vēlēšanās ātri iztērēt un es teikšu - nozagt. To viņš arī neslēpj sarunās ar ministrijas darbiniekiem, kā arī savā partijā.»

Kā atzina Lembergs, Sprūdža rīkojums, viņaprāt, ir «absolūti nelikumīgs», un Lembergs to apstrīdēs Administratīvajā tiesā. Iesniegums tiesai esot gandrīz sagatavots, taču tas vēl esot jāslīpē. Tiesai to varētu iesniegt nākamnedēļ.

«Mani advokāti ir iepazinušies ar Sprūdža rīkojumu. Rīkojums ir absolūti nelikumīgs. Rīkojumā nav minēts neviens fakts un pierādījums, tāpat nav arī neviena fakta un pierādījuma Sprūdža apgalvojumiem reģionālās attīstības ministrijā. Maniem advokātiem ilgu laiku tika liegts iepazīties ar administratīvās lietas materiāliem. Ministrijā administratīvajā lietā nav neviena slēdziena, lai arī rīkojumā minēts, ka ir slēdziens. Līdz ar to ir pilnīgi skaidrs, ka šis rīkojums ir bāzēts, kā jau Sprūdžs arī teica, uz politisko pārliecību, bet administratīvais process nepieļauj tādu situāciju,» norādīja Lembergs.

Komentāri (72)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu