Ķīlis: Nekvalitatīvās programmās studējošajiem jāpārtrauc mācības (217)

LETA
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ieva Čīka/LETA

Deputātiem sarunās ar studentiem, kuri studē nekvalitatīvās augstākās izglītības programmās, vajadzētu ieteikt viņiem no tām stāties ārā, šodien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē sacīja izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.

Tā viņš atbildēja uz deputāta Vladimira Reskāja (SC) vaicājumu, ko viņam atbildēt saviem vēlētājiem - studentiem -, kuri dažādu iemeslu dēļ taujā, vai vajag pārtraukt studijas izvēlētajā programmā.

Ķīlis studiju turpināšanu nekvalitatīvā programmā nodēvēja par «neracionālās darbības ekskalāciju», jo persona šajā lietā daudz ko ir investējusi un tāpēc nevēlas pārtraukt mācības. «Tās ir lamatas,» akcentēja ministrs, skaidrojot, ka, jo ātrāk tiks pārtrauktas mācības šajā programmā, jo mazāki būs personas zaudējumi.

Kā ziņots, šodien Ķīlim Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē vajadzēja uzklausīt deputātu un augstākās izglītības jomas pārstāvju pārmetumus par viņa retoriku, kas ir «augstprātīga un akadēmisko aprindu pārstāvjus noniecinoša».

Vienošanos retorikas jautājumā puses nepanāca.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu