«Nissan» par 20% samazina peļņas prognozi biznesa gadam (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Japānas autobūves kompānija «Nissan Motor Co.» otrdien par 20% samazināja peļņas prognozi šim biznesa gadam, šādu lēmumu skaidrojot ar jenas vērtības pieauguma negatīvo ietekmi, krīzi Eiropā un pārdošanas apjoma kritumu saistībā ar Japānas un Ķīnas teritoriālo strīdu.

Tādējādi autoražotājs prognozē, ka tā tīrā peļņa šajā biznesa gadā, kas noslēgsies martā, veidos 320 miljardus jenu (2,17 miljardus latu), nevis 400 miljardus jenu (2,7 miljardus latu), kā tika lēsts iepriekš.

«Nissan» arī norādīja, ka tīrā peļņa biznesa gada pirmajos sešos mēnešos, kas noslēdzās septembrī, veidoja 178,3 miljardus jenu (1,2 miljardus latu) un tas ir par 2,8% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada.

Tikmēr kompānijas pārdošanas apjoms pusgadā pieaudzis par 4,1% - līdz 4,54 triljoniem jenu (30,9 miljardiem latu).

Tāpat uzņēmums otrdien arī samazināja Ķīnas pārdošanas apjoma prognozi šim biznesa gadam par 13% - līdz 1,18 miljoniem automašīnu.

Kā ziņots, Ķīnas un Japānas teritoriālais strīds par salu grupu Austrumķīnas jūrā negatīvi ietekmējis Japānas autoražotāju pārdošanas apjomu Ķīnā, kas ir pasaulē lielākais automašīnu tirgus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu