Latvijā ar OCTA tiek apdrošināti arī reti un ekskluzīvi motocikli (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijā lielākās apdrošināšanas sabiedrības «BALTA» pieredzē ir ne tikai tādu luksus klases auto kā «Maybach», «Bentley», «Porsche» un «Rolls-Royce» apdrošināšana, kuru apdrošinājuma summa ir sasniegusi pat pusmiljonu latu, bet arī ekskluzīvu motociklu apdrošināšana. Kā izrādās, ar OCTA polisi pa Latvijas ceļiem pārvietojas pat 1913.gadā ražots «REX-JAP» motocikls un 1937.gadā ražots «Harley-Davidson».

Pašlaik BALTA apdrošināto luksus klases auto apdrošinājuma summas parasti sasniedz teju 200 000 latu. Turklāt par lielākajām summām apdrošināti tieši «Bentley» markas spēkrati, piemēram, automašīnas «Bentley Mulsanne» apdrošinājuma summa sasniedz teju 170 000 latu. Agrākā vēsturē «BALTA» pieredzē ir pat gadījums, kad par 280 000 latu apdrošinājuma summu «Maybach» automašīnas remonts izmaksājis 13 000 latu. Tāpat pirms pāris gadiem, ekonomiskās izaugsmes laikā, dārgākie apdrošinātie auto bijuši pat pusmiljona latu vērtībā.

«Jāatzīst, ka luksus klases auto un motociklu īpašnieki rūpējas par saviem spēkratiem un nenoslinko tos apdrošināt. Visiem zināms fakts, ka šīs klases spēkratiem rezerves daļu maiņa un remonts izmaksā krietni dārgāk nekā ekonomiskās klases auto. «BALTA» pieredzē ir bijuši gadījumi, kad stikla maiņa «Mercedes Benz» automašīnai izmaksājusi 600 latus, savukārt par «Bentley» automašīnas remontu pēc iebraukšanas bedrē atlīdzībā izmaksāti teju 6 000 latu,» norāda «BALTA» atlīdzību direktors Ingus Savickis.

Kā liecina apdrošināšanas kompānijas dati, biežākie apdrošināšanas atlīdzību izmaksāšanas iemesli luksus klases automašīnām ir priekšējo vējstiklu bojājumi, spārna krāsošana, bojājumi pēc iebraukšanas bedrēs un disku deformācija. Turklāt pieredze liecina, ka no zagļu uzbrukumiem nav pasargāti pat luksus auto, - arī šo spēkratu īpašniekiem ir izmaksātas atlīdzības par auto apzagšanu.

«BALTA» ir apdrošinājusi ne tikai jaunos un ekskluzīvos ASV, Lielbritānijā un Vācijā ražotos auto, bet arī retro automašīnas. Pašlaik vecākais no tiem ir 1931.gadā ražots «Ford A», savukārt vecākais apdrošinātais padomju laika auto ir 1976.gada «Gaz 2401». Turklāt BALTA ir apdrošinājusi arī «Chrysler Fifth Avenue» automašīnu, kuras īpašnieks iegādājies KASKO polisi. Jāteic, ka vecākais BALTA apdrošinātais motocikls, kuram ir pašlaik derīga OCTA, ir 1913.gadā Lielbritānijā ražotais cara armijas motocikls «REX-JAP 6HP De Luxe». Bez šī motocikla BALTA apdrošinājusi arī 1937.gadā ražotu «Harley-Davidson E61».

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu