Sprūdžs: Lembergs tiesā mēģinās novirzīt sabiedrības uzmanību (92)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Evija Trifanova/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) prognozē, ka tiesas procesā, kur lems, vai līdzšinējais Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs («Latvijai un Ventspilij») ir pamatoti atstādināts no amata, Lembergs mēģinās novirzīt sabiedrības un mediju uzmanību no jautājuma būtības.

Sprūdžam Lemberga vēršanās tiesā neesot nekāds pārsteigums, turklāt tās ir viņa likumiskās tiesības, aģentūrai LETA sacīja ministra preses sekretāre Maija Pētermane. Viņš vērš uzmanību uz to, ka Lembergam vēršanās tiesā arī esot «iestaigāta taciņa».

«Pārsteigums nav tas, ka izmanto savā rīcībā esošos līdzekļus un resursus, kuru iegūšanas likumība tiek apšaubīta no dažādām iestādēm, lai nolīgtu prasmīgus juristus, kuri mēģinās aktualizēt šīs lietas juridiskās nianses un novirzīt sabiedrības un mediju uzmanību no šī jautājuma būtības,» prognozē Sprūdžs.

Šis konflikts neesot starp Sprūdžu un Lembergu, kā arī tas neesot nekāds duelis, bet gan nopietns jautājums par to, kādām ir jābūt pašvaldībām un valsts pārvaldei Latvijā.

Ministram arī neesot pieņemams, ka Lembergs regulāri un demonstratīvi pārkāpj viņam noteiktos darbības ierobežojumus un tieši šī ir jautājuma būtība, nevis juridiskās nianses.

Jau ziņots, ka Administratīvā rajona tiesa ir pieņēmusi Lemberga pieteikumu, kurā viņš lūdz atcelt Sprūdža rīkojumu par viņa atstādināšanu no Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) mēneša laikā tiesai jāsniedz paskaidrojumi, pēc tam tiks lemts par tiesas sēdes datumu.

Tiesā ir saņemts arī Lemberga pieteikums, kurā viņš lūdz tiesu uzlikt par pienākumu VARAM sniegt atbildes uz viņa iesniegumiem Sprūdžam, taču tiesa vēl nav lēmusi par šī pieteikuma virzību.

Lemberga pieteikumā norādīts, ka šāds Sprūdža rīkojums ierobežo Lemberga Satversmes 101.pantā noteiktās pamattiesības un «ir izdots, klaji ignorējot tos tiesiskos kritērijus, kas tiesiskā un demokrātiskā sabiedrībā ir saistoši valsts pārvaldes institūcijām».

«Šis rīkojums atzīstams par prettiesisku un ir pilnībā atceļams arī tāpēc, ka tā pieņemšanas gaitā ir pieļautas ļoti būtiskas procesuālās un saturiskās kļūdas. Turklāt ministra Sprūdža rīkojumā nav norādīts neviens ministra ieskatā iespējamais mans pārkāpums,» norādīja Lembergs.

23.oktobrī oficiālajā laikrakstā «Latvijas Vēstnesis» ir publicēts rīkojums par Lemberga atstādināšanu. Vairāku lappušu garumā arī ir aprakstīti juridiskie argumenti šādam lēmumam.

Komentāri (92)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu