«Toyota GT86» sportiskā kupeja atzīta par žurnāla «TopGear» gada auto (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kad «Toyota» pieņēma lēmumu par modeļa GT86 radīšanu, kā galvenā prioritāte tika izvirzīta šī auto spēja sniegt pilnīgu autovadīšanas prieku. Šis vadmotīvs palīdzēja sportiskajai kupejai iegūt vispasaules atzinību un šogad decembrī saņemt arī prestižā autožurnāla «TopGear» piešķirto nomināciju «Gada auto 2012».

«Toyota» GT86 par savu personīgo «Gada auto» izvēlējās arī raidījuma «TopGear» vadītājs, pazīstamais autožurnālists Džeremijs Klarksons (Jeremy Clarkson), turklāt GT86 ieguva arī nomināciju «TopGear Gada kupeja». Galarezultātā GT86 sevi apliecinājis kā viens no pārsteidzošākajiem 2012. gada jauno auto modeļiem.

«Iegūt tik augstu «TopGear» atzinību ir fantastisks sasniegums. Šogad tieši GT86 ir pārspējis jebkuru citu modeli, piemēram, tādas eksotiskas automašīnas kā «McLaren» MP4-12C, «Porsche» 911 «Carrera» S un «Lotus Exige» S,» komentē Čārlijs Turners (Charlie Turner), TopGear redaktors.

Savukārt autosporta redaktors Olivers Meridžs (Oliver Marriage) uzsvēra, ka, lai arī GT86 ir nedaudz lēnāks, vadāmības ziņā tas ir ļoti spēcīgs konkurents: «Uzņemt ātrumu ar GT86 vienkārši ir bauda.»

GT86 ir otrā «Toyota» automašīna, kas izpelnījusies «TopGear» augstāko atzinību. 2005. gadā «Gada auto» tituls tika piešķirts pilsētas auto «Aygo», kas goda pjedestālu kopīgi dalīja ar «Bugatti Veyron».

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu