Ārsta pirmssvētku padomi jeb Kā nepirkt jaunu kleitu (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Tuvojas gada nogales svinības, kurās katra sieviete vēlas izskatīties skaista un starojoša. Kā ātri panākt vēlamo efektu, lai varētu bez grūtībām uzvilktu svētku tērpu un tajā justies ērti? Vai brīdī, kad līdz svētkiem atlikušas vien divas nedēļas vai tikai nedēļa, vēl ir iespējams ko darīt?

Dr. Inta Dagile, Baltic Beach Hotel ārste – rehabilitoloģe, norāda, ka gada nogalē tradicionāli palielinās pacientu interese par ķermeņa apjoma samazināšanas procedūrām un ir lielāks pieprasījums gan pēc svara samazināšanas programmām, gan atsevišķām procedūrām ķermeņa silueta uzlabošanai.

Arī nedēļas vai tikai piecu dienu laikā ir iespējams samazināt ķermeņa apjomu un atbrīvoties no pāris liekajiem kilogramiem, lai svētkus sagaidītu labā formā, ar lielisku pašsajūtu. Vislabāko efektu iespējams panākt, izmantojot kompleksu pieeju, kurā iekļauts veselīgs uzturs un sports, kā arī dažādas procedūras ķermeņa apjoma samazināšanai.

Procedūras ķermeņa apjoma samazināšanai pirmssvētku laikā

Šodien ir pieejams plašs skaistumkopšanas procedūru klāsts ķermeņa apjoma samazināšanai, tonizēšanai un pašsajūtas uzlabošanai. Procedūru izvēlē ieteicams konsultēties ar sertificētu speciālistu, kas palīdzēs izveidot individuālu programmu, ņemot vērā pacienta veselības stāvokli, aizņemtību (cik daudz laika iespējams veltīt procedūru kursam, ar kādu regularitāti procedūras ieplānot, cik laika palicis līdz svētku pasākumam), ādas tipu un lieko kilogramu skaitu, kā arī finanšu iespējas.

Dr. Inta Dagile pacientiem iesaka izmēģināt ķermeņa apjoma samazināšanas procedūru kompleksu, kurā iekļautas dažāda veida un iedarbības procedūras dažādu problēmu kompleksai risināšanai.

Svara samazināšanai un ķermeņa tonizēšanai

Ūdens dziednieciskās īpašības lieliski noder svara samazināšanai un ķermeņa tonizēšanai, kā arī palīdz uzlabot vielmaiņu. Turklāt ūdens procedūras sniedz enerģiju un ievērojami uzlabo pašsajūtu. Ķermeņa apjoma samazināšanai ieteicamās procedūras ir Šarko duša vai zemūdens masāža.

Šarko duša - tonizējošā ūdens strūklas ķermeņa masāža uzlabo vielmaiņu, asins cirkulāciju organismā un paaugstina organisma tonusu. Relaksējošā procedūra efektīvi palīdz cīnīties pret celulītu un uzlabot ķermeņa formu. Šarko duša ir ieteicama fiziskas vai garīgas pārslodzes, kā arī balsta un kustību orgānu sistēmas saslimšanu gadījumos.

Klasiskā zemūdens masāža – tā ir ķermeņa masāža vannā ar spēcīgu ūdens strūklu, kas uzlabo vielmaiņu un asins cirkulāciju audos, veicot ķermeņa formas korekciju. Procedūra mazina muskuļu saspringumu un palielina locītavu kustīgumu. Zemūdens masāža palīdz cīnīties ar stresu, kā arī tiek lietota kā efektīvs migrēnas un bezmiega ārstēšanas līdzeklis. Zemūdens masāžai ir dažādi veidi, piemēram, jūras ūdens masāža vai masāža ar jūras augu ekstraktiem, kas bagātina ādu ar tai nepieciešamajām minerālvielām, sekmējot ķermeņa formas korekciju un intensīvi izvadot toksīnus.

Vielmaiņas uzlabošanai un ķermeņa attīrīšanai

Šodien skaistumkopšanā plaši pielietota metode vielmaiņas uzlabošanai ir ietīšanas procedūras ar dažādu iedarbības diapazonu – no relaksējoša līdz ķermeņa formu koriģējošam, celulītu mazinošām un organismu attīrošām. Ietīšanas procedūras veicina efektīvāku cilvēka organismam nepieciešamo vitamīnu un minerālvielu iesūkšanos ādā.

Ietīšanas procedūru laikā tiek izmantotas speciālas bandāžas, kas piesūcinātas ar minerāliem un aļģēm, kā arī katram pacientam tiek piemeklētas īpašas sastāvdaļas, piemēram, guarāna, kofeīns, sarkanais pipars, zirgkastanis un citas. Procedūru rezultātā iespējams samazināt ķermeņa apjomu problēmzonās līdz vairākiem centimetriem, ietīšanas laikā tiek izvadīts liekais šķidrums, starpšūnu spraugas atmazgājas un aktivizējas vielmaiņa.

Lai pastiprinātu ķermeņa ietīšanas procedūru efektivitāti un aktīvo vielu iesūkšanos ādā, pirms tam ir ieteicams veikt ķermeņa pīlingu.

Efektīvai ķermeņa proporciju veidošanai

Jaunākās fizioterapijas tehnoloģijas sniedz vēlamo rezultātu bez blakusefektiem un medikamentu lietošanas. Aparātprocedūras būs piemērotākais risinājums efektīvai ķermeņa proporciju veidošanai un silueta uzlabošanai īsā laika posmā. Mūsdienu fizioterapija piedāvā plašu procedūru klāstu, no kura pieredzējis speciālists palīdzēs izvēlēties katram piemērotāko un iedarbīgāko.

Limfodrenāža ir spēcīgas iedarbības mehāniskā masāža visam ķermenim, kuras laikā pacients tiek ietērpts speciālā kostīmā, ar «gaisa spilventiņu» spiediena palīdzību veicina liekā šķidruma un vielmaiņas procesā radušos toksīnu izvadīšanu. Limfodrenāža novērš asins cirkulācijas traucējumus organismā, palīdz cīnīties ar celulītu un mazināt tauku uzkrāšanos problemātiskajās ķermeņa zonās. Procedūra noņem apakšējo locītavu tūsku, mazina paplašinātas vēnas un smaguma sajūtu kājās. Lai pastiprinātu procedūras efektu, papildus ķermeņa problemātiskajām zonām ieteicams uzklāt kādu kosmētisku līdzekli, piemēram, aļģu krēmu vai pretcelulīta līdzekli, kā arī citus katram individuāli noteiktus kosmētikas līdzekļus.

Vakuuma masāžas laikā ar īpašas vakuumierīces un slim-lift gela palīdzību, iedarbojoties uz ķermeņa problēmzonām, tiek paātrināta limfas cirkulācija, tādējādi pastiprinot toksīnu un šlakvielu izvadīšanu no organisma. Veicot procedūru kursa veidā, samazinās celulīts, ķermeņa apkārtmērs un svars. Uzlabojas ādas elastība un tā kļūst samtaini gluda.

Šobrīd ir pieejamas dažādas vakuuma masāžas tehnoloģijas. Piemēram, vakuuma rullīšu masāža «Starvac» ir jaunākās paaudzes vakuuma rullīšu masāža, kas paredzēta ķermeņa estētisko problēmu risināšanai. Procedūras laikā starp diviem rullīšiem ar spēcīga vakuuma palīdzību tiek iesūkta problēmzonu āda - šādā veidā sašķidrinātie tauki, šlakvielas un toksīni pakāpeniski nonāk limfātiskajā sistēmā un tiek izvadīti no organisma. Procedūras rezultātā samazinās celulīts, ķermeņa apkārtmērs un āda kļūst ievērojami gludāka. Procedūra sekmē sāpju un tūskas mazināšanos.

«LPG» procedūra, kas tiek veikta ar universālo «LPG» aparātu, izvēloties atbilstošu programmu un procedūras intensitāti, uzlabo ādas elastību un tonusu, kā arī samazina zemādas tauku slāni un celulītu. Procedūra ir ideāli piemērota cīņai ar izstaipītu ādu, strijām un ādas problēmām pēcdzemdību periodā. Iegūtais figūru modelējošais efekts ir salīdzināms ar plastiskās operācijas rezultātiem.

Kas notiek pēc svētkiem?

Bieži pacientus satrauc jautājums – kas notiek pēc svētkiem. Vai zaudētie kilogrami atgriežas ar uzviju? Dr. Intas Dagiles pieredze liecina, ka pacients pēc apjoma samazināšanas kursa jauniegūto figūru saglabā ilgāku laiku. Procedūru rezultātā ķermenis pārformējas un samazinās problēmzonu apjoms. Ja svētku laikā par uzturu nav domāts, iespējams neliels apjoma pieaugums, bet dažu svētku maltīšu dēļ liekie kilogrami uzreiz neatgriezīsies. Ilgstošākam efektam pēc svētkiem ieteicams ieturēt atslodzes diētu un atkārtot apjoma samazināšanas procedūru kursu, apvienojumā ar sporta nodarbībām.

Informācija sagatavota sadarbībā ar dr. Intu Dagili, «Baltic Beach Hotel» SPA centra ārsti - rehabilitoloģi

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu