Autoindustrijas trīnīši saņem trīs zvaigznes no Euro NCAP (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Eiropas jauno auto novērtēšanas programma (Euro NCAP) ir veikusi jaunus sadursmju testus ar «Toyota Aygo», «Citroen C1» un «Peugeot 107» automobiļiem, kuri saņēma trīs zvaigžņu vērtējumu.

Visi trīs modeļi ir stipri līdzīgi savā starpā, jo tiek ražoti zem viena jumta, vienas platformas un vienas konveijera līnijas. Patiesībā vienīgā atšķirība ir visu trīs autoražotāju logo.

Iepriekšējos testos šie paši auto saņēma četras zvaigznes, taču nav spējuši tikt līdzi laikam un stingrajām Euro NCAP prasībām. Katrā no kategorijām visi trīs modeļi saņēma vienādus rezultātus – pieaugušo aizsardzība 68%, bērnu drošība 73%, gājēju aizsardzība 53% un vadību asistējošās sistēmas 71%.

Salīdzinoši zemo vērtējumu visiem trim modeļiem Euro NCAP piešķīra, jo automašīnām standarta aprīkojumā nav pieejamas tādas lietas, kā ESC (elektroniskās stabilitātes kontrole) un sānu gaisa spilveni. Bargo kritiku ir saklausījuši visu trīs zīmolu vadītāji un apsolījuši nākamā gada modeļos ieviest abas drošības sistēmas standarta aprīkojumā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu