Gorkšs balsojumā par «Zelta bumbas» ieguvēju savu balsi atdevis par Mesi (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas izlases un Anglijas premjerlīgas futbola komandas «Reading» aizsargs Kaspars Gorkšs balsojumā par ikgadējā «Ballon d'Or» apbalvojuma jeb «Zelta bumbas» saņēmēju visaugstāko novērtējumu - piecus punktus - atdevis šī gada balvas laureātam Lionelam Mesi no Argentīnas.

Gorkšs visaugstāk novērtēja tieši Mesi sniegumu aizvadītajā sezonā, ar savu balsojumu norādot, ka tieši Spānijas kluba «Barcelona» līderim, pēc viņa domām, jāsaņem balva. Otrajā vietā latvietis ierindoja Mančesteras «United» kluba nīderlandiešu futbolistu Robinu van Pērsiju, bet trešajā - spāni Andresu Injestu.

Tikmēr balsojumā par gada labāko treneri Latvijas izlases vadītājs Aleksandrs Starkovs pirmajā vietā ierindoja apbalvojumu ieguvušo Spānijas valstsvienības galveno stratēģi Vinsenti del Boski. Otrajā un trešajā Starkovs ierindoja attiecīgi pašreizējo Anglijas čempionu Mančesteras «City» galveno treneri Roberto Mančīni un bijušo «Barcelona» vadoni Hosepu Gvardiolu.

Jau ziņots, ka pirmdien ceturto gadu pēc kārtas «Ballon d'Or» trofeju, ko piešķir pasaules labākajam futbolistam, ieguva Mesi.

Cīņā par balvu 25 gadus vecais Mesi, kurš 2012. gadā bumbu pretinieku vārtos raidīja 91 reizi, sasniedzot jaunu pasaules rekordu, apsteidza savu komandas biedru «Barcelona» komandā, spāni Andresu Injestu un portugāli Krištianu Ronaldu no citas Spānijas vienības Madrides «Real».

Mesi balsojumā saņēma 41,60% balsu, otrais ar 23,68% palicis Ronaldu, bet Injesta ticis pie 10,91%.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu