«Kapteinis gļēvulis» joprojām neko nenožēlo (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Kuģa «Costa Concordia» kapteinis paziņojis, ka joprojām nenožēlo savu rīcību uz kuģa pirms un pēc avārijas, vēsta ārzemju mediji.

Bēdīgi slavenais kruīza «Costa Concordia» kapteinis Frančesko Sketino, kuru pēc notikušās traģēdijas medijos iesauca par «kapteini gļēvuli», gadu pēc kuģa nogrimšanas joprojām mēģina attaisnot savu rīcību. Kapteinis saprotot, kādēļ cilvēki viņu ienīst, taču atsakās uzņemties visu vainu.

«Cilvēki nesaprot, ka kuģis ir 58 metrus plats, līdz ar to es nevarēju redzēt, vai uz kuģa kāds vēl ir palicis. Brīdī, kad kuģa klājs palika stāvāks, man nebija citu domu, kā vien mirt, vai peldēt prom. Tādēļ es neko nenožēloju,» Sketino skaidro NBC ziņām.

Kapteinis vēl joprojām uzskata, ka vainīgs ir arī viens no apkalpes locekļiem. «Es nožēloju, ka uzticējos tam apkalpes loceklim gan pirms, gan pēc avārijas. Ar šīm sajūtām man ir jāsadzīvo visu mūžu. Es nevienam nekad vairs neuzticēšos,» medijiem atzīst Sketino.

Jau iepriekš ziņojām par pērn nogrimušā kruīza «Costa Concordia» kapteini, kuram izvirzītas vairākas apsūdzības par cilvēku netīšu slepkavību, katastrofas izraisīšanu un avārijas vietas pamešanu.

Kruīzu kuģis pie Džiljo salas krastiem Itālijā avarēja pērn 14.janvārī, laupot vairāk nekā 30 cilvēku dzīvības.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu