«Peugeot 208» ir iekarojis Eiropas automobiļu B segmentu (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pagājušā gada pēdējā mēnesī Eiropā tika nopirkti 19 400 «Peugeot» 208 automobiļi, veidojot 7,8 procentus no B segmenta, kas savukārt ir 30 procenti no kopējā pasažieru automobiļu tirgus. «Peugeot» 208 tirgus daļa pārsniedza šīs pašas kategorijas automobiļus «Renault Clio 4» un «Volkswagen Polo».

Šobrīd 208 modeļa piedāvājumā ir trīs benzīna un trīs dīzeļa dzinēji, kas visi ir ļoti ekonomiski, vienlaikus to jauda ir no 68 līdz 120 zirgspēkiem. Dzinēji ir kombinēti gan ar piecu, gan sešu pārnesumu manuālajām un robotizētajām pārnesumu kārbām, daļa versiju ir aprīkota arī ar stop&start sistēmu.

«Peugeot» 208 klāstu drīzumā papildinās arī leģendārais modelis 208 GTi, kurš Latvijā nonāks šī gada pavasarī. Konkrētā versija ir ar 1,6 litru turbo benzīna dzinēju, kura jauda sasniedz 200 zirgspēku.

Mazais «Peugeot 208» automobilis īsā laikā ir guvis atzinību vairākās Eiropas valstīs: Horvātijā, Spānijā, Īrijā, Apvienotajā Karalistē un Itālijā. Arī Igaunijā tas iekaroja cilvēku sirdis, iegūstot 2013.gada iecienītākā automobiļa titulu.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu