Repše: Politiķi saprot, ka nevar mānīt vēlētājus, kā to darīja Kalvītis (445)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ieva Čīka/LETA

Valsts attīstība pati par sevi no debesīm nekritīs, tāpēc vēlētājiem būtu jābūt uzstājīgākiem pret saviem politiķiem un valdību.

To intervijā Latvijas Radio raidījumā «Aktuālais temats» uzsvēra bijušais premjers, biedrības «Latvijas attīstībai» vadītājs Einārs Repše.

«Politiķi, lai kā arī mēs tos kritizējam, ir tikai tautas pārstāvji. Viņi dara tikai to, ko viņu vēlētājs pieprasa. Ja mēs kā vēlētāji politiķiem stingri prasīsim, lai viņi koncentrējas uz valsts attīstības jautājumiem un šajos jautājumos balso bez destrukcijas, es domāju, ka politiķi to darīs, jo viņi ļoti labi jūt, kas ir sabiedrības pieprasījums un kā viņiem būtu jādara, lai viņi tiktu atkal ievēlēti nākamajā Saeimā,» klāstīja Repše.

Uz žurnālista norādi, ka savulaik Aigara Kalvīša vadītā valdība klaji ignorējusi vēlētāju vēlmes, bet Valda Dombrovska (V) valdība savukārt akli sekojusi starptautisko aizdevēju diktētajiem noteikumiem, Repše atbildēja, ka šodienas politiķi esot «mācījušies no Kalvīša kļūdām».

«Kalvīša valdības, jūs labi redzat, vairs nav. Tautas partijas vairs nav. Un es domāju, ka šodienas politiķi no tā ir mācījušies.Viņi saprot, ka gadījumā, ja viņi mēģinās savus vēlētājus mānīt tā, kā to darīja Kalvīša valdība un Tautas partija, viņiem nav nākotnes.Viņi riskē nākamajā Saeimā netikt iekšā.Šī pieredze jau ir iedarbojusies.Bet, protams, ka šodien vēl viss nav kārtībā, jo gan vēlētāji nav noformulējuši savas prasības, gan politiķi nav tās sadzirdējuši.Arī valdība strādā bez skaidra uzrāviena un vīzijas, bet tas viss ir darba jautājums, jo no debesīm nekas nekritīs,» tā Repše.

Komentāri (445)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu