RP aicina ministrus aktīvi rīkoties sakarā ar pārkāpumiem Rīgas brīvostā (27)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Reformu partija, kas virza vairākas iniciatīvas saistībā ar reformām Latvijas ostu pārvaldībā, aicina visus atbildīgos ministrus, kuru pārstāvji strādā Rīgas brīvostas pārvaldē, rīkoties atbildīgi un aktīvi, reaģējot uz Valsts kontroles revīzijas atklātajiem pārkāpumiem brīvostā, portāls «Apollo» uzzināja partijā.

«Nav pieļaujams, ka pēc revīzijas atklātajiem pārkāpumiem, kuru rezultātā laikā no 2009.līdz 2011.gadam nelietderīgi ir izšķērdēts 41 miljons latu, neseko nekāda reakcija no valdības puses. Ņemot vērā Satiksmes ministrijas pienākumu pārraudzīt ostu darbu, aicinām ministru lemt par brīvostas pārvaldes vadības atbildīgu par konstatētajiem pārkāpumiem,» uzsver parlamenta deputāts Vjačelsavs Dombrovskis.

«Ir atvērts jautājums arī par Rīgas domes pārstāvju darbu brīvostas pārvaldē, mēģinot novilcināt ziņojuma publiskošanu, nepamatoti apstrīdot to. Rīgas domes paziņojumos trūkst konsekvences. Kamēr domes priekšsēdētājs, nevēloties siltināt mājas pilsētā, pieprasa manipulēt ar PVN likmēm, viņa vietnieks, vadot Rīgas brīvostas valdi, nelikumīgi izšķērdē 41 miljonu latu,» norāda Dombrovskis.

Reformu partijas pārraudzībā esošo Ekonomijas ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās ministrijas pārstāvji Rīgas brīvostas pārvaldē jau pirmdien, 11.martā, ir uzrakstījuši iesniegumu Ģenerālprokuratūrai, lūdzot izvērtēt Valsts kontroles likumības revīzijas gaitā konstatētos pārkāpumus Rīgas brīvostas darbā laikā no 2009. līdz 2011.gadam.

<em><strong>VK atklāj, kā naudu šķērdējusi Rīgas brīvosta; vēršas prokuratūrā.</strong></em>

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu