«Audi» apsver iespēju paplašināt R sēriju ar jaudīgu «dīzeli» (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vācijas autobūves uzņēmums apsver iespēju paplašināt sportisko «Audi» R sēriju ar jaunu modeli, kurš atšķirībā no pārējiem šīs sērijas modeļiem tiktu darbināts ar jaudīgu dīzeļa-elektro motoru.

Saskaņā ar portāla «Autocar» rīcībā esošo informāciju, jaunais modelis varētu tikt dēvēts par R10 un lielā mērā tas būtu balstīts uz «Audi» LeMans sporta automašīnu R18.

Pagaidām R10 atrodas vēl tikai izstrādes stadijā, taču uzņēmuma Attīstības departamenta direktors Volfgangs Durhaimers (Wolfgang Dürheimer) izteicās, ka no pieciem «Audi» nākotnes projektiem R10 viņam ir vismīļākais.

Ja R10 saņems zaļo ražošanas gaismu, tad apvienojot uzkrāto pieredzi no LeMans R18 sacīkšu modeļa, topošais R10 varētu iegūt ap 600 zirgspēku jaudīgu dīzeļ-elektro dzinēju un pilnpiedziņas sistēmu. Durhaimers atklāja, ka jaudas avots visticamāk būs uzlabots «Audi» 3,0 litru V6 TDI dzinējs apvienojumā ar elektromotoru. Šādā kombinācijā maksimālais griezes moments varētu sasniegt līdz pat 1000 ņūtonmetrus.

Informācija pagaidām ir skopa, taču lielāka skaidrība ir sagaidāma gada otrajā pusē, kad tuvosies Frankfurtes auto šovs.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu