Pļaviņa jaunajam pāriniekam Pēdam sezona Itālijā beigusies (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēja pludmales volejbolā Mārtiņa Pļaviņa jaunais pārinieks Jānis Pēda noslēdzis klasiskā volejbola sezonu Itālijā un jau drīzumā gatavojas sākt kopīgus treniņus ar Pļaviņu, vēsta sportistu oficiālā mājaslapa internetā.

Pēda nedēļas nogalē aizvadīja pēdējo spēli Itālijas čempionāta A2 līgā un jau tuvākajās dienās atgriezīsies mājās, lai jau pēc pāris dienām dotos uz Turciju, kur sāks gatavošanos pludmales volejbola sezonai kopā ar Pļaviņu.

Pēdējā Itālijas čempionāta spēlē pats Pēda gan laukumā nedevās, bet viņa pārstāvētā Loreto «Pallavolo» komanda piedzīvoja zaudējumu.

Pirmo sezonas pusi Pēda spēlēja diagonāles pozīcijā, taču tās otrajā pusē tika arī pie servju uzņemšanas, spēlējot sev krietni vien ierastākajā otrā tempa uzbrucēja pozīcijā. Vidēji vienā mačā latvietis šosezon izcēlies ar 10,2 punktiem, bet viņa pārstāvētā komanda spējusi uzvarēt tikai trīs no 24 mačiem, regulārā turnīra noslēgumā ieņemot pēdējo, 13. vietu.

«Nevar teikt, ka sezona bija neveiksmīga. Tā bija tāda, kādu klubs to bija paredzējis. Atbilstoša kluba finansiālajam stāvoklim,» īsi uz sezonu kopumā atskatās Pēda.

Marta pēdējās dienās Pēda iegriezīsies Rīgā, taču tikai uz īsu mirkli, jo priekšā gatavošanās pludmales volejbola sezonai. Pļaviņa/Pēdas dueta treneris Aigars Birzulis puišiem ieplānojis īsu treniņnometni Turcijā, pēc kuras komanda startēs savā pirmajā kopīgajā turnīrā - CEV «Satellite» sacensībās Antālijā, Turcijā. Duets ir iekļauts sacensību pamatturnīra dalībnieku vidū un sacensības sāks 4. aprīlī.

Kā ziņots, Londonas olimpiskajās spēlēs Pļaviņš pārī ar Jāni Šmēdiņu izcīnīja trešo vietu, bet pēc tā Latvijas pludmales volejbola saimē notikušas daudzas pārmaiņas. Pirmie par apvienošanos paziņoja Aleksandrs Samoilovs un J. Šmēdiņš, bet vēlāk kļuva zināms, ka Samoilova līdzšinējais pārinieks Ruslans Sorokins jaunajā sezonā spēlēs ar Tomu Šmēdiņu.

Tikmēr Pēda pēdējos gados koncentrējies startam klasiskajā volejbolā, bet savulaik viņš ticis pie panākumiem arī pludmalē - 2003. gadā Pēda duetā ar T. Šmēdiņu uzvarēja Eiropas U-20 čempionātā.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu