Berezovska draudzene nāk klajā ar jaunu informāciju par oligarha pēdējām dienām (98)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Reuters/Scanpix

Parādās aizvien jauna informācija saistībā ar miljardiera Borisa Berezovska nāvi.

Pēdējās dienās kļuvis zināms, ka neilgi pirms savas nāves oligarhs gaidījis, kad viņa kontā ieripos 300 miljoni dolāru, vēsta «Newsru.com». Tā kā par vienu no pašnāvības iemesliem medijos tiek minēts Berezovska finansiālais krahs, oligarha draugi uzskata - šis fakts pierāda, ka viņš nevarēja izdarīt pašnāvību.

Savukārt Berezovska draudzene - 23 gadus vecā Katrīna Sabirova pastāstījusi žurnālam «The New Times», ka 25.martā viņai ar oligarhu bija paredzēts satikties Telavivas lidostā, abi esot plānojuši pāris nedēļas pavadīt Izraēlā.T aču 23.martā Berezovski atrada mirušu.

Sabirova ar Berezovski esot iepazinusies pirms pieciem gadiem, viņi dzīvojuši kopā vienā no Berezovska mājām. Kad Sabirovai beidzās Lielbritānijas vīzas derīguma termiņš, viņa atgriezās Maskavā.

Sieviete apstiprinājusi, ka Berezovskis ļoti pārdzīvojis faktu, ka zaudējis tiesas prāvā pret Romānu Abramoviču.Pagājušā gada oktobrī un novembrī Berezovska dzīvesveids esot krasi mainījies- viņš nav vēlējies iziet ārpus mājas un ne ar vienu nav ticies.Šajās dienās viņš kaut ko rakstījis un pēc tam sadedzinājis, nervozi staigājis pa māju un naktīs slikti gulējis.

Sieviete tāpat stāstījusi, ka Berezovskis uzskatījis - viņa vienīgā iespēja atgriezties dzimtenē ir atvainoties Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam. «To viņš minēja kā pēdējo iespēju,» stāstījusi Sabirova.

Pagājušā gada novembrī visticamāk vēstule ar atvainošanos Putinam esot tikusi nosūtīta.Berezovskis esot teicis, ka gaidot atbildi. Par atbildes vēstuli no Putina gan Berezovskis neko neesot minējis, tāpēc visticamāk tādas nav bijis.

Sabirova intervijā «The New Times» tāpat atzīmējusi, ka netic, ka Berezovskis izdarījis pašnāvību.Dažas stundas pirms oligarha nāves abi esot runājuši pa telefonu un viņš apstiprinājis, ka lidos uz Izraēlu.Par pašnāvību Berezovskis nekad neesot runājis.

Komentāri (98)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu