Freimanis: Laikraksts «Diena» nav galvenais AS «Diena» zaudējumu cēlonis (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ieva Čīka/LETA

Laikraksts «Diena» nav AS «Diena» pēdējo gadu zaudējumu galvenais cēlonis, intervijā biznesa portālam «Nozare.lv» teica «Diena» jaunais galvenais redaktors Aigars Freimanis.

«Tam, ka laikraksts rada miljonus lielus zaudējumus, kas cirkulējis neskaidru baumu līmenī jau vairākus gadus, nav pamata. Laikraksts ir daudz tuvāk nullei, nekā varētu domāt,» Freimanis sacīja. «Tas iepriecina, jo atnākot man citi teica, ka laikrakstam ir miljona zaudējums, bet patiesībā tas nav attiecināms uz laikrakstu. Zaudējumi ir meklējami koncerna kopējā uzbūvē. Man ir aizdomas, ka zaudējumi rodas struktūrās, kas neražo produktu, bet to noteikt precīzi ir valdes jautājums.»

Freimanis norādīja, ka 2012.gada rezultāti vēl nav auditēti un par tiem pienākas stāstīt valdei vai valdes priekšsēdētājam.

«Par 2013.gadu vienīgi varu atsaukties uz to, kas dažādās sapulcēs ir runāts, proti, ka cipari būs daudz glaimojošāki un «siltāki» akcionāriem,» viņš teica.

Freimanis, kas «Dienu» vada kā galvenais redaktors kopš janvāra sākuma, atzina, ka ilggadējā «Dienas» redaktore Sarmīte Ēlerte (V), visticamāk, bija spiesta atstāt amatu sakarā ar avīzes sliktajiem finanšu rādītājiem. «Tā runā (un pietiekami atklāti runā). Un tas bija iemesls, kādēļ mainījās redaktori,» viņš komentēja Ēlertes atkāpšanos 2008.gadā no laikraksta galvenās redaktores amata.

Vaicāts par savu kā galvenā redaktora finansiālo atbildību, viņš teica, ka viņa darba līgumā nav paredzēta atbildība par laikraksta peļņu vai zaudējumiem. «Tādas patlaban nav. Par to tiek spriests, par sasaisti ar finansiāliem rādītājiem, taču jāskatās, kāda veida savas darbības efektivitātes mērīšanas instrumenti ir tiem, kas dažādās nodaļās strādā. Kādam to ir vairāk, piemēram, reklāmai, kur darba rezultātus var skaidrāk izmērīt. Kā mērīt laikrakstu? Neesmu pārliecināts, ka attiecīgo instrumentu var atrast.»

Jau ziņots, ka AS «Diena» 2011.gadu noslēdza ar 1,49 miljonu latu zaudējumiem un 16 miljonu latu apgrozījumu. Laikraksts «Diena» dibināts 1990.gadā.

Freimanis dzimis 1960.gadā Rīgā. Latvijas Universitātē (LU) sācis studēt Fizikas un matemātikas fakultātē, bet, mainot studiju priekšmetus, 1987.gadā beidzis LU Vēstures un filozofijas fakultāti. No 1990.līdz 1994.gadam vadījis LU Socioloģijas katedru, 1991.gadā dibinājis sabiedrības un tirgus pētīšanas uzņēmumu «Latvijas fakti», kuru vadījis līdz iecelšanai par «Dienas» galveno redaktoru un kur viņam joprojām pieder 58% kapitāla daļu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu