Sorokins: Piedāvāju spēlēt kopā Pļaviņam, bet viņš atteica (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIVB

Latviešu pludmales volejbolists Ruslans Sorokins portālam «Apollo» atklāja, ka pēc iepriekšējās sezonas piedāvājis apvienot spēkus ar Mārtiņu Pļaviņu, taču olimpiskais medaļnieks esot izšķīries par labu Jānim Pēdam.

«Pēc rudenī veiktās meniska operācijas ziema aizritēja rehabilitācijas periodā, tādēļ par klasisko volejbolu nemaz nedomāju, bija jābūt maksimāli gatavam pludmales sezonai,» saka Ruslans. «Lai gan jau pēc pāris nedēļām sāku veikt dažādus ceļgalu un muguras nostiprināšanas vingrinājumus, reālus treniņus ar lēcieniem varēju atsākt vien pēc pusotra, diviem mēnešiem, lai gan principā jau nepieciešams aptuveni pusgads, lai pilnībā atgūtos.»

Šosezon Sorokins spēlēs kopā ar Jāņa Šmēdiņa vecāko brāli Tomu, bet par citiem iespējamiem variantiem viņam nav bijis laika domāt. «Bija jāpieņem lēmums, jo, lai saņemtu Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) finansējumu, bija jānorāda pārinieks. Treneris [Genādijs Samoilovs] piedāvāja spēlēt kopā ar Tomu un es piekritu. Vasarā nebiju meklējis citus variantus jaunajam pāriniekam, iespējams, varēju uzrunāt arī kādu no jaunajiem volejbolistiem. Piedāvāju vienīgi Mārtiņam, bet viņš atteicās, jo bija jau izlēmis mēģināt sadarboties ar Jāni.»

«Šobrīd es un Toms esam uz robežas starp dalību pamatturnīrā un spēlēšanu kvalifikācijā. Protams, labāk būtu sākt sezonu ar pamatturnīru, jo tās būtu vismaz trīs garantētas spēles. Šosezon sistēma būs tāda, ka reitinga punktus varēs pelnīt kaut vai turnīros Latvijā, kas ir pozitīvi, taču slikti ir tas, ka Pasaules kausa posmu kvalifikācijā būs ierobežots skaits pāru,» norāda Ruslans.

«Tādēļ sezonas sākums mums būs izšķirošs. Ja sāksim slikti, tad pārējie aizies garām un atkarot pozīcijas būs ļoti grūti. Lai gan tā jau ir bijis arī iepriekš. Nekad neesam varējuši atļauties bieži zaudēt, slikti drīkstam nospēlēt maksimums vienā turnīrā,» uzsver 31 gadu vecais pludmales volejbolists.

«Kā mums veiksies, to parādīs pirmie mači, jo pēc treniņiem neko nevar pateikt. Vēl ir ļoti daudz jāstrādā, jo šobrīd vēl neesam ļoti spēcīgi. Kā zināms, tas ietekmē arī psiholoģiski, jo esam jauns pāris. Jācenšas maksimāli labi sagatavoties fiziski un tehniski. Ja tas izdosies, tad būs arī pārliecība par saviem spēkiem, bet pretējā gadījumā sāksies problēmas arī galvās,» uzskata Sorokins.

<span class="username js-action-profile-name">@<b>Apollo_sport</b></span>

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu