Apskatīt Latvijas ceļu stāvokli brauks divi Saeimas deputāti (57)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Lai pievērstu Saeimas deputātu uzmanību gadiem ieilgušajam degradējošajam stāvoklim uz Latvijas ceļiem un skaidrotu, kā valsts ceļus ietekmējis nepietiekamais finansējums nozarei, biedrība «Latvijas Ceļu būvētājs» (LCB) piektdien, 12.aprīlī, rīkos pirmo no četriem braucieniem pa Latvijas novadiem.

LCB informē, ka uz aicinājumu piedalīties braucienā pa Kurzemes novada kritiskākajiem ceļu posmiem atsaucies «Saskaņas Centra» deputāts Andrejs Elksniņš ar savu palīgu, kā arī Reformu partijas deputāts Edmunds Demiters ar savu palīdzi.

Kopumā uzaicinājums piedalīties vismaz vienā no četriem biedrības rīkotajiem braucieniem tika nosūtīts visiem Saeimā ievēlētajiem tautas kalpiem, aicinot viņus klātienē iepazīties ar ceļu stāvokli Latvijas reģionos, it īpaši tajos, no kuriem deputāti ir ievēlēti.

Uz aicinājumu kopumā atbildējuši 25 Saeimas deputāti. No tiem 15 parlamentārieši pieņēmuši ielūgumu un piedalīsies vismaz vienā no četriem piedāvātajiem braucieniem, savukārt 10 deputāti dažādu iemeslu dēļ dalību atteikuši.

Pārējie 75 tautas kalpi nav uzskatījuši par vajadzīgu reaģēt uz viņiem izteikto piedāvājumu klātienē pārliecināties par dramatisko ceļu stāvokli un uzklausīt speciālistu skaidrojumu par to, kāpēc šāda situācija radusies un kā iespējams to risināt.

«Kopumā visatsaucīgākie uz mūsu aicinājumu bija tieši Reformu partijas deputāti, kas ir pat pārsteidzoši, ņemot vērā, ka viņiem salīdzinājumā ar citu frakciju deputātiem par autoceļu nozari ir mazāka atbildība. Piemēram, uz braucienu nav pieteicies neviens no sešiem Saeimas neatkarīgajiem deputātiem, kā arī tikai viens «Vienotības» frakcijas deputāts, lai gan tieši šie deputāti ir uzņēmušies atbildību par Satiksmes ministriju un līdz ar to - autoceļu nozari,» norāda biedrības LCB valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

No Reformu partijas vismaz vienā no četriem braucieniem piekrituši piedalīties seši Saeimas deputāti (Juris Viļums, Inga Bite, Kārlis Eņģelis, Edmunds Demiters, Jānis Ozoliņš un Guntars Bilsēns), no nacionālās apvienības «Visu Latvijai!» - «Tēvzemei un Brīvībai/LNNK» - četri (Kārlis Krēsliņš, Romāns Naudiņš, Inese Laizāne un Imants Parādnieks), divi no «Saskaņas Centra» (Andrejs Elksniņš un Ivans Klementjevs) un Zaļo un Zemnieku savienības (Iveta Grigule un Jānis Duklāvs), bet no «Vienotības» - viens parlamentārietis - Arvils Ašeradens.

LCB, kas apvieno 19 lielākos Latvijas ceļu būves uzņēmumus, pavasarī rīkos četrus braucienus. Braucienus paredzēts rīkot 12.aprīlī pa Kurzemes, 19.aprīlī - pa Zemgales, 26.aprīlī - pa Latgales ceļiem, bet 10.maijā plānots brauciens pa Vidzemes kritiskākajiem ceļu posmiem.

Komentāri (57)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu