GM līdz 2016.gadam «Opel» un «Vauxhall» investēs četrus miljardus eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

ASV autobūves koncerns «General Motors» (GM) laika periodā no 2013.gada līdz 2016.gadam Vācijas struktūrvienībā «Opel» un tās Lielbritānijas māsasuzņēmumā «Vauxhall» investēs četrus miljardus eiro (2,8 miljardus latu), trešdien paziņoja GM vadītājs Dens Akersons.

«Kā globālai autobūves kompānijai GM nepieciešama spēcīga klātbūtne Eiropā izstrādes un attīstības, kā arī ražošanas un pārdošanas ziņā,» norādīja Akersons.

Viņš sacīja, ka šīs investīcijas paredzētas, lai «Opel» un «Vauxhall» vidējā termiņā spētu attīstīties, un «Opel» līdz 2016.gadam varētu tirgū laist 23 jaunus modeļus un 13 jaunus dzinējus.

«Opel» ir «uz pareizā ceļa un tai ir pilnīgs GM atbalsts tās restrukturizācijas plānā, kā arī mērķī līdz dekādes vidum sabalansēt finanšu stāvokli», pavēstīja Akersons.

Vācijas autoražotājs jau vairākus gadus strādājis ar zaudējumiem, nespējot ātri reaģēt uz krīzi Eiropas automašīnu tirgū, un GM licis «Opel» vadībai īstenot radikālus izmaksu samazināšanas pasākumus.

Restrukturizācijas plānu nesen apstiprināja trīs «Opel» Vācijas rūpnīcas, izņemot ražotni Bohumā.

Pagājušajā mēnesī kompānija paziņoja, ka līdz 2014.gada beigām pārtrauks automašīnu ražošanu šajā rūpnīcā, tādējādi to slēdzot divus gadus agrāk, nekā plānots iepriekš.

Vienošanos, lai saglabātu Bohumas rūpnīcas darbību līdz 2016.gada beigām, kas paredzēja algu iesaldēšanu, atsevišķu pabalstu atcelšanu un citus izmaksu samazināšanās pasākumus, arodbiedrības un darbinieki noraidījuši.

Taču šis plāns tika apstiprināts trīs citās «Opel» Vācijas ražotnēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu