Tiesas izmeklēšana digitālās televīzijas krimināllietā gandrīz pabeigta (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Jau nākamnedēļ Rīgas apgabaltiesa varētu lemt par tiesas izmeklēšanas pabeigšanu tā dēvētajā digitālās televīzijas krimināllietā.

Kā aģentūra LETA uzzināja tiesā, šodien notikušajā sēdē tika uzdoti papildjautājumi diviem apsūdzētajiem, bet viens apsūdzētais iesniedza savu liecību papildinājumus. Pagaidām noprotams, ka procesa dalībniekiem un tiesai vairāk jautājumu apsūdzētajiem nebūs.

Nākamajā tiesas sēdē, kas notiks 17.aprīlī plkst.13.15, plānots izlemt pēdējos jautājumus, kas saistīti ar apsūdzētā bijušā VAS «Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs» (LVRTC) valdes priekšsēdētāja Māra Paudera procesuālo statusu, ņemot vērā viņa garīgās veselības stāvokli. Ja procesa dalībnieki nepieteiks jaunus lūgumus, pēc tam varēs lemt par tiesas izmeklēšanas pabeigšanu un pāriešanu pie tiesas debatēm.

Kā ziņots, piecus gadus iztiesātā digitālās televīzijas krimināllieta ir saistīta ar LVRTC meitasuzņēmuma «Digitālais Latvijas radio un televīzijas centrs» un «Kempmayer Media Limited» meitasfirmas «Kempmayer Media Latvia» vienošanos, kas paredzēja vairākos posmos ieviest digitālo televīziju un Latvijā nogādāt dažādu specifisku aparatūru digitālajai apraidei. Projekta kopējās izmaksas iepriekš lēstas daudzos desmitos miljonu latu.

Saistībā ar minētā projekta izpildi 20 personām apsūdzības uzrādītas pēc dažādiem Krimināllikuma (KL) pantiem - 317.panta par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, KL 319.panta par valsts amatpersonas bezdarbību, KL 177.panta par krāpšanu un KL 195.panta par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Neviens no apsūdzētajiem savu vainu inkriminētajos noziegumos neatzīst. Daži no apsūdzētajiem skaidro, ka nesaprot, kādus tieši noziegumus prokuratūra viņiem inkriminējusi, citi savukārt norāda uz apsūdzības nepilnībām.

Tiesas sastāvs ar tiesnesi Juri Stukānu priekšgalā lietu sāka skatīt 2008.gada 28.augustā. Pirms tam kopš 2007.gada novembra beigām lietu skatīja tiesneses Žanetes Vēveres sastāvs, taču 2008.gada 19.maijā Vēvere pieņēma sev izteikto noraidījumu saistībā ar iespējamu interešu konfliktu.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu