Liepāja - tikko atgriezusies un jau pamet «Koru Karus» (43)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3 publicitātes foto

14.aprīlī, četri azartiski kori un to smaidīgie un starojošie dziedātāji metās muzikālā kaujā šovā Koru Kari 3. Katrs koris izpildīja divas dziesmas – vienu romantiska rakstura, kas sagatavota tieši šim koncertam, bet otru kāda no iepriekšējos koncertos izskanējušajām dziesmām. Pēc žūrijas un skatītāju balsojuma kopvērtējuma šovs bija jāpamet Liepājas sudraba viļņu korim. 

Vakar koru priekšnesumus kā ierasts vērtēja žūrija - Ieva Kerēvica un Edgars Vītols, abiem pievienojās Triju Zvaigžņu ordeņa virsniece Ieva Akurātere, kura Latvijas skatītāju mīlestību bauda ilgus gadus. Viņa bija ieradusies tieši no savas grupas Pērkons jubilejes tūres.

Pirmajā dziesmu aplī – romantika

Šajā reizē visus korus aizkulisēs vērtēja un juta līdzi viņu novadnieki,– sabiedrībā pazīstami cilvēki. Koncertu atklāja Cēsu karmīna karoga koris un tā vadītājs Marts Kristians Kalniņš. Cēsiniece Gundega Skudriņa šo kori raksturoja: «Cēsu koris tā pamazām, pamazām audzē savus spārnus, viņi tiešām ir tādi ar ļoti degošam acīm, ar lielām, lielām darbaspējām, un tādi mazie Sprīdīši, kas rok, rok un sasaniedz mērķi». Degošās acis viņiem palīdzēja izpildīt izvēlēto dziesmu–vienu no grupas Jumprava hītiem Ziemeļmeita, par kura izpildījumu ieguva 28 punktus. Nākamie uz skatuves kāpa Rēzeknes zaļo pakalnu koris ar Normundu Zušu priekšgalā. Daugavpilietis Atis Auzāns aizstāvēja savējos: «Ir lepnums par latgliešiem, un īstenībā, tiem, kuri brauc tiem virsū, vajag rēķināties ar to, ka viņi izdara lielu pakalpojumu, jo šādā gadījumā lielākoties visi latgalieši apvienojas, un tad jau jūs redzēsiet kas notiks,» saka A.Auzāns. Rēzeknes Zaļo pakalnu koris bija izvēlējies skaistu dziesmu Teic, kas esi no Raimonda Paula un Māras Zālītes mūzikla Meža gulbji, žūrija to novērtēja ar 26 punktiem.

Trešie uzstājās Liepājas sudraba viļņu koris un Guntis Veits. Novadnieks Andris Ērglis sūtīja korim ceļa vārdus: «Pirmkārt, viennozīmīgi ir vajadzīga veiksme; otrs, protams, laba dziesma; trešais – labs izpildījums, ceturtais, kā viņi to pasniegs. Un piektais, ko mēs paši – liepājnieki – sabalsosim». Koris izpildīja vienu no slavenākajām mīlas balādēm pasaulē – Braiena Adamsa All for love jeb Visu mīlestībai un no žūrijas ieguva 25 punktus. Pirmo dziesmu apli noslēdza Rīgas Zelta saules koris un Normunds Jakušonoks. «Novēlu korim beidzot lauzt tos stereotipus, ka rīdzinieki nebalso, ka balso par novadu, tāpēc es novēlu viņiem būt tādiem kā Koru Karu revolucionāriem, kuri ar savu Zelta karogu un Zelta kori dodas un saka Ahā, mēs paņemsim ar dziesmu, nevis ar pilsētu,» vēl grupas PeR līderis Ralfs Eilands. Rīdzinieku izpildījumā kora versiju piedzīvoja populārā TV3 seriāla UgunsGrēks tituldziesma Tici vai nē, kuras autori ir Gints Stankevičs un Guntars Račs. Par dziesmas priekšnesumu koris saņēma 28 punktus.

Šovu atstāj Liepāja!

Kad pirmais dziesmu aplis bija noslēdzies, sekoja otrs un kori izpildīja kādu jau iepriekš šovā dzirdētu dziesmu. Pirmie uzstājās cēsnieki ar M.Kristianu Kalniņu priekšgalā. Koris izpildīja dziesmu Asereje no pasaules hītu nedēļas, un par enerģisko izpildījumu ieguva 28 punktus. Tad sekoja emocijām bagātais Rēzeknes zaļo pakalnu un N.Zuša dziesmas Kalniem pāri priekšnesums, kas tika novērtēts ar 29 punktiem. Priekšpēdējie ar īstu roka dziesmu America uzstājās Liepājas sudraba viļņu koris un G.Veits, par ko saņēma 27 punktus. Pēc žūrijas un skatītāju balsojuma vismazāk punktu saņēma Liepājas sudraba viļņu koris. Otro dziesmu apli noslēdza Rīgas zelta saules koris džentlmeņa N.Jakušonoka vadībā. Viņi bija izvēlējušies smaidīgā un pozitīvā itāļu aktiera un dziedātāja Adriano Čelentāno savulaik dziedāto hītu Azzuro, un tika novērtēti ar 29 punktiem!

Vērojiet šovu arī TV3 Play!

Apskatīties, kā kori uzstājās šajā un iepriekšējos koncertos var arī interneta vietnē www.tv3play.lv. Pat vēl vairāk – TV3 Play ir redzamas arī unikālas, īpaši šai mājas lapai veidotās koru dienasgrāmatas, kurās ir iespēja ieraudzīt, ko koristi vēl dara, kā notiek gatavošanās šovam gan šova paviljonā, gan ģērbtuvēs un grimētavās, gaiteņos, kā arī viņu dzimtajās pilsētās.

Komentāri (43)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu