Šodien visā Latvijā - Lielā talka (73)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šodien, 27.aprīlī, no plkst.9 līdz plkst.15 visā Latvijā nu jau sesto gadu pēc kārtas norisināsies Lielā Talka. 

Lielās Talkas laikā iedzīvotāji ir aicināti vākt atkritumus, sakopt vidi vai labiekārtot sev tuvējo apkārtni stādot kokus un puķes, nokrāsojot soliņu un vienkārši izbaudot laiku kopā ar tuviniekiem un paziņām.

www.talkas.lv

Šogad talkas laikā daudzviet notiks ne tikai atkritumu vākšana, bet arī dažādi vides labiekārtošanas, apzaļumošanas darbi, kā arī atkritumu šķirošana.

Lielās Talkas Pagalmu kustības ietvaros sadarbībā ar RTU jaunajiem arhitektiem un konkrēto pagalmu iedzīvotājiem tiks labiekārtoti trīs daudzdzīvokļu namu pagalmi – Eizenšteina ielā 63, Balvu ielā 9, Valdeķu iela 15.

Lielajā talkā piedalās arī daudz amatpersonu un sabiedrībā pazīstamu cilvēku. Piemēram, Valsts prezidents un Lielās Talkas patrons Andris Bērziņš talkos Cēsīs un kopā ar Valsts prezidenta kancelejas darbiniekiem un cēsiniekiem iekārtos pastaigu takas uz Gauju.

Ar katru gadu Lielajā talkā tiek pieteikts vairāk sakopšanas vietu, kā arī piedalās arī arvien vairāk iedzīvotāju, un šogad talkas rīkotāji sakopšanas akcijā cer iesaistīt tikpat lielu skaitu cilvēku kā pagājušajā gadā – 210 tūkstošus.

Lielās Talkas dienā būs skatāmas arī īpaši Lielajai Talkai veltītas tiešraides kanālā LNT plkst. 9, 10.30 un plkst 13. Savukārt, plkst.18 būs skatāms raidījuma «Labvakar,Latvija!» speciālizlaidums, kurā būs iespēja gūt ieskatu, kā Lielajā Talkā būs veicies Latvijas iedzīvotājiem, kā arī uzzināt visu jaunāko un aktuālāko informāciju par talku.

www.talkas.lv 

Komentāri (73)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu