Loebs ir stāvā sajūsmā par «Peugeot 208 T16 Pikes Peak» sacensību auto (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Deviņkārtējais pasaules rallija čempions (WRC) Sebastians Loebs gatavojas leģendārajām «Pikes Peak» kalnā braukšanas sacīkstēm un ir stāvā sajūsmā par viņam speciāli sagatavoto «Peugeot 208 T16 Pikes Peak» sacīkšu automobili.

Leģendārais rallija pilots piedalīsies «unlimited» kategorijā un cīnīsies par jaunu ātruma rekordu, kurā sasniegta kalna smaile. Šim nolūkam «Peugeot» ir sagatavojis 3,2 litru biturbo V6 dzinēju, kurš attīsta 875 zirgspēku jaudu.

Taču iespaidīgākais šajos parametros ir paātrinājums. Saskaņā ar oficiālajiem datiem «Peugeot 208 T16 Pikes Peak» spēj sasniegt 100 kilometrus stundā jau pēc 1,8 sekundēm; 200 kilometrus stundā pēc 4,8 sekundēm un 240 kilometrus stundā pēc septiņām sekundēm.

«Es nekad neesmu braucis ne ar ko, kas tik ātri spētu paātrināties. Šim auto piespiedējspēks ir kā Formula 1 bolīdam, platās riepas kā izturības sacensību automobiļiem un diferenciālis kā WRC klases spēkratam,» sajūsmināts stāsta Loebs.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu