«Zvaigznes ceļo» pārsteidz ar Elitas Patmalnieces ceļojumu uz Kipru (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3 publicitātes foto

TV3 projekta "Zvaigznes ceļo" sezonas noslēguma raidījums 24.maijā gaidāms krāsains un māksliniecisks. Tajā skatītāji varēs vērot skaistās Vidusjūras salas Kipras dabu, kuru atklās kolorītā māksliniece Elita Patmalniece. Viņa izbaudīs Ziemeļkipras vēsturi un burvību, apmeklēs Kirēnijas salas augstāko punktu un dosies uz Dienvidkipru pie Afrodītes. 

Māksliniece Elita Patmalniece ar prieku devusies ceļojumā uz Kipru un jau lidojumā no Rīgas saņēmusi īpašu uzmanību no aviokompānijas pārstāvjiem. Arī ceļojuma laikā māksliniece saņēma īpašus uzmanības apliecinājumus un piekrišanu, cilvēki nākuši klāt pie Patmalnieces, lai aprunātos un fotografētos.

Elitas lidojums notika uz Ziemeļkipru, jo tieši tajā ir apskatāmas skaistākās vietas un iepazīstama bagātā vēsture. Salu ikviens varēs iepazīt caur mākslinieces sajūtām u būs iespēja gūt pārsteidzošu un aizraujošu ieskatu Sv.Nikolaja katoļu katedrālē, kas laika gaitā pārveidota par mošeju. TV3 skatītāji varēs ielūkoties saldumu veikalā, kas izskatās gandrīz kā izstāžu zāle. Un vēl, Patmalniece ļaus vaļu savam mākslinieces talantam rokdarbu mākslas centrā, iemēģinot roku kokgriezumu izgatavošanā.

Pēcāk Elita dosies uz slaveno Ziemeļkipras kūrortu Karpas pussalu, kurā, lai cik dīvaini liktos, pases kontroli veic īpaši apmācīti ēzeļi. Vai zināt, kādi ir vislabākie līdzekļi, lai šķērsotu salas robežu? Elitai to izdevās pārvarēt ar pasi un arī burkāniem. Izrādās, ka Karpas pussalas jūra un pludmales baltās smiltis neatšķiras no Latvijas. Pārsteigumu sagādā fakts, ka sala ir vieta bez viesnīcām. Un ne tikai bez viesnīcām, bet arī bez elektrības. Pilnīga EKO vieta! Bet ar to ceļojums vēl nebeidzas, īsts saldais ēdiens būs Kirēnija - skaistākā vieta uz salas. Tajā tērpu dizainere sasniegs salas augstāko punktu un noķers īstu brīvības un dzīves sajūtas garšu. Ikviens varēs ieraudzīt, kā piparu koks, dateļpalmas, rozmarīns un granātābolu koks nonāks Patmalnieces rokās.

Tālākais ceļojums vedīs uz Dienvidkipru, kuras dienvidrietumu piekrastes Pafosas arheoloģiska pilsēta ir Romas impērijas perioda Kipras galvaspilsēta. Kā vēsta leģenda, tieši Pafosā no jūras krastā izkāpa mīlas un skaistuma dieviete Afrodīte. Visi, kas dodas uz Pafosu pie Afrodītes, izpilda īpašu rituālu ūdenī, kuru, protams, nelaida garām arī Elita. Viņai šī būs tā ceļojuma daļa, kas izraisīs radošu un māksliniecisku sprādzienu!

Izbaudiet Kipru ar Elitu Patmalnieci Zvaigznes ceļo ietvaros 24.maijā 18:00 kanālā TV3!

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu