Lembergs: Sprūdžs prettiesiski norādījis manu personas kodu (77)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ieva Čīka/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP), izdodot rīkojumu par Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga («Latvijai un Ventspilij») atstādināšanu no amata pienākumu izpildes, prettiesiski ir norādījis personas kodu. Šāds pārkāpums secināts ar Datu valsts inspekcijas (DVI) slēdzienu, aģentūru LETA informēja Lembergs.

«Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Sprūdžs, izdodot administratīvo aktu, prettiesiski ir norādījis manu personas kodu. Saskaņā ar Fizisko personu datu aizsardzības likuma 7.pantu personas datu apstrāde ir atļauta tikai noteiktos gadījumos, taču personas koda norādīšana, publiskojot administratīvo aktu, neatbilst nevienam no šiem gadījumiem un ir pretlikumīga,» norādīja Lembergs.

DVI par šo pārkāpuma faktu veikusi pārbaudi un 24.maijā pieņēmusi lēmumu atzīt Lembergu par cietušo Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 261.panta pirmās daļas izpratnē administratīvā pārkāpuma lietvedībā.

«Ministram Sprūdžam nav labvēlīgs ne tikai Datu valsts inspekcijas slēdziens, bet arī Latvijas Republikas tiesībsarga 2013.gada 29.aprīļa atzinums, kurā secināts, ka Sprūdžs savā darbībā pārkāpis vairākus likumus un labas pārvaldības principus,» piebilda Lembergs.

Kā ziņots, Administratīvā rajona tiesa 29.maijā paziņos spriedumu lietā, kur Lembergs prasa atcelt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Sprūdža rīkojumu par viņa atstādināšanu no Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas, aģentūru LETA informēja tiesneša palīdze Inga Serafimova.

Spriedums tiks paziņots tikai pāris dienas pirms 1.jūnijā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, kurās Lembergs ar pirmo kārtas numuru kandidē uz Ventspils domi no paša vadītās partijas «Latvijai un Ventspilij».

Kā ziņots, Lembergs Administratīvajā rajona tiesā pērn 16.novembrī pārsūdzēja Sprūdža rīkojumu par viņa atstādināšanu no Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas. Šis Lemberga pieteikums ir pieņemts tiesā, un tika ierosināta administratīvā lieta.

2012.gada 23.oktobrī oficiālajā laikrakstā «Latvijas Vēstnesis» ir publicēts Sprūdža rīkojums par Lemberga atstādināšanu. Vairāku lappušu garumā arī ir aprakstīti juridiskie argumenti šādam lēmumam.

Publicētajā rīkojumā minēts, ka atbilstoši likuma «Par pašvaldībām» 93.panta pirmajai daļai ministrs atstādina Lembergu no Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas par vairākiem pieļautajiem normatīvo aktu pārkāpumiem.

Ventspils pilsētas dome pērn 13.decembrī ārkārtas sēdē atkārtoti konstatēja, ka «Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs («Latvijai un Ventspilij») savu amatu nav zaudējis un joprojām atrodas šajā amatā, kā arī pilnā apjomā realizē savas kā Ventspils pilsētas pašvaldības valdošās koalīcijas politiskā vadītāja politiskās tiesības», piemēram, tikties ar vēlētājiem, paust tiem savu politiķa viedokli, gatavoties pašvaldību vēlēšanām. Reaģējot uz vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra rīkojumu par Lemberga atstādināšanu no domes priekšsēdētāja amata pienākumu izpildes, Ventspils domes deputāti arī iepriekš, pērn 26.oktobrī, ārkārtas sēdē konstatēja, ka «Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs savu amatu nav zaudējis un joprojām atrodas šajā amatā».

Komentāri (77)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu