Atgādina, ka jaunievēlētās domes varēs atlaist (47)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ja jaunievēlētās domes strādās slikti, tās būs iespējams atlaist, atgādina Saeimas deputāts Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK).

«Šis mehānisms tagad ir radīts, ja kāda no institūcijām nestrādā pietiekami efektīvi, sabiedrībai ir iespējams to atlaist,» aģentūrai LETA sacīja Dombrava, atgādinot par parlamentā skatāmo Vietējo pašvaldību referendumu likumprojektu.

Viņš norādīja, ka tikko kā aizvadīto pašvaldību vēlēšanu specifika ir tāda, ka nav automātiski garantēts, ka jebkura dome varēs nostrādāt pilnus četrus gadus, jo pastāv gan iespēja, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) var rosināt domes atsaukšanu, gan arī pastāv iespēja, ka referendumā var atlaist domi.

«Tas uzliks jaunu atbildības latiņu jebkurai domei, ne tikai Rīgas domei strādāt tā, lai nebūtu iemesla to atlaist,» brīdināja Dombrava. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka tas nenozīmē, ka automātiski pēc gada, kas ir pirmais brīdis, kad varēs prasīt kādas domes atsaukšanu, tas arī tiks darīts.

Kā ziņots, Saeima 21.februārī pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstīja VARAM sagatavoto Vietējo pašvaldību referendumu likumprojektu, kas ļaus iedzīvotājiem par daļu no vietējiem jautājumiem organizēt pašvaldību referendumus.

Komentāri (47)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu