Jūrmalas velomaratons un «Tour of Latvia» pulcē gandrīz 3 tūkstošus riteņbraucēju (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

8. un 9. jūnijā norisinājās «Jūrmalas SMSCredit.lv velomaratons» un «Tour of Latvia», kas pulcēja gandrīz trīs tūkstošus dalībnieku. Dalībnieki savus spēkus izmēģināja trīs dažādās distancēs - «Everest» 14 km ģimenes braucienā, «Skandi Motors» 42 km tautas distancē. Paralēli šim sacensībām norisinājās arī profesionālo riteņbraucēju sacensības «Tour of Latvia».

«Skandi Motors» Tautas distancē vīriešu konkurencē labāko rezultātu uzrādīja Jānis Ozols, kas finišu sasniedza pēc 55 minūtēm 12 sekundēm. Otrais finišēja Kaspars Launerts, kas no līdera atpalika par 22 sekundēm. Trešo vietu izcīnīja Ēvalds Pavlovs ar rezultātu 00:55:44:45.

Sieviešu konkurencē «Skandi Motors» tautas distancē labāko rezultātu (00:55:46:05) uzrādīja Elīna Sauka no RRS. Otro vietu izcīnīja Viktorija Sipoviča no RRS, bet trešā palika Endija Rutule no Veloserviss.

Savukārt ģimenes distancē dalībnieki baudīja saulaino un labvēlīgo laiku, nesteidzoties dodoties uz finišu. Šajā distancē lielākoties startēja vecāki ar saviem bērniem. Tomēr distancē bija visdažādākās nominācijas - Oranžākais dalībnieks, Oriģinālākā ķivere, Netradicionālākais apģērbs, Vislēnākais minējs, Ekipētākais braucējs, Miss īsākie svārki, Senatnīgākais stūrētājs, Romantiskākais dalībnieks (pārītis), Ģimeniskākā ģimene, Stilīgākais ritenis.

Sacensību organizators Kaspars Tupiņš norāda: «Prieks, ka sacensību laikā mūs lutināja laikapstākļi. Nebija ne par karstu, ne par aukstu. Jūrmala šajā nedēļas nogalē pulcēja tiešām daudz veloentuziastus no visām Latvijas malām. Savukārt Tour of Latvia sacensībās ikvienam bija iespēja redzēt pasaules līmeņa riteņbraucēju cīņu par vietu uz goda pjedestāla.»

Nākamās «Alpha Baltic Sport» organizētās sacensības plānotas 4. augustā, kad norisināsies Jūrmalas skrituļmaratons, 25. augustā paredzēts «SMSCredit.lv» Mārupes MTB maratons, bet vasaras sporta pasākumu sērija tiks noslēgta ar Jūrmalas skriešanas pusmaratonu 21. septembrī.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu