«Opel Adam» piedāvā interaktīvu balss atpazīšanas funkciju (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: © GM Company

Automašīnas «IntelliLink» informācijas un izklaides sistēma tagad ir pieejama ar pilnībā integrētu «Siri Eyes Free» - unikāli inteliģento «Apple» asistenta funkciju, kurai, tikai pajautājot, braukšanas laikā viegli var tikt veiktas dažādas darbības.

Lietotāji, kuriem ir atbilstošs «iPhone» viedtālruņi, izmantojot uz stūres novietotu pogu, var aktivizēt «Siri Eyes Free» funkciju, kura izpildīs dažādus uzdevumus un ļaus vadītājam saglabāt skatu uz ceļu un rokas uz stūres. Pretēji ierastajām balss atpazīšanas programmām, ar «Siri Eyes Free» jaunajā «ADAM» modelī iespējams sarunāties dialoga veidā - gandrīz kā ar citu personu.

Lai mazinātu uzmanības novēršanas risku, «Apple» un «Opel» izveidotā sistēma ļauj lietotājam savu «Apple» ierīci pārvaldīt, izmantojot tikai balsi. Šis ir viens no sistēmas izstrādes procesa galvenajiem pasākumiem, ko «Apple» veica kopā ar «Opel», lai vēl vairāk tiktu uzlabota drošība uz ceļa.

Lai sāktu darboties ar «Siri Eyes Free» funkciju, «ADAM» automašīnas īpašniekiem caur «Bluetooth» nepieciešams savienot savu «Apple iOS» ierīci ar «IntelliLink» informācijas un izklaides sistēmu un nospiest uz stūres novietoto balss atpazīšanas aktivizēšanas pogu.

Jaunizveidotā sistēma ļauj:

· ar balss palīdzību, brīvroku režīmā, veikt zvanus savā «iPhone» kontaktu sarakstā esošajiem cilvēkiem,

· bez uzmanības novēršanas un nepieciešamības izmantot izvēlni, izvēlēties dziesmas, kuras atskaņot no savas «iTunes» bibliotēkas,

· klausīties, sastādīt un sūtīt «iMessage», teksta īsziņu vai e-pastu uz tālruņa numuru vai e-pasta kontu, kas saglabāts kontaktu sarakstā,

· piekļūt kalendāram un pievienot tikšanās, lasīt ienākošos ziņojumus un regulēt brīdinājumu un paziņojumu iestatījumus,

· ar «Siri» palīdzību gūt atbildes uz vienkāršiem jautājumiem un uzzināt, piemēram, sporta spēļu rezultātus, laika apstākļu prognozes un nacionālo svētku datumus.

Papildus tam, «Siri Eyes Free» integrācijas iespējas pilnībā var izmantot tie lietotāji, kuru īpašumā ir «FlexDock» brīvroku sistēmas ports viedtālruņiem. Tajā ievietojot jebkuru «Apple» viedtālruni «Siri Eyes Free» var pārvaldīt arī citas «Apple» aplikācijas kā, piemēram, «Apple Maps». Izmantojot «Apple Maps», lietotājs «Siri» var pat pajautāt :«Vai mēs esam netālu?».

Vēl viena priekšrocība, izmantojot «Opel FlexDock», ir viedtālruņa automātiskā uzlāde bez nepieciešamības pēc papildu vada. Tādā veidā viegli var tikt novērsta baterijas izlāde.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu