Vai agresīvākie autobraucēji pārvietojas ar BMW? (41)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Chad Horwedel, CC BY-NC-ND 2.0

Gandrīz katrs Latvijā ir dzirdējis izplatīto stereotipu par BMW vadītājiem kā agresīvākajiem autobraucējiem ceļu satiksmē. Lai pārbaudītu šo mītu, Latvijā lielākās apdrošināšanas sabiedrības «BALTA» transporta apdrošināšanas eksperti pārbaudīja un noteica automašīnas markas, kas visbiežāk izraisa ceļu satiksmes negadījumus, secinot, ka pagājušajā gadā pirmajā vietā ierindojās «Lexus» vadītāji, kas izraisīja negadījumus par 22% biežāk nekā BMW vadītāji, taču šogad neglaimojošā topa pirmajā vietā ierindojas tieši BMW vadītāji.

«Lai iegūtu objektīvi salīdzināmu informāciju, veicām uzņēmuma apdrošināto transportlīdzekļu datu izpēti, proti, tika ņemts vērā apdrošināto transporta līdzekļu skaits un to izraisīto ceļu satiksmes negadījumu skaits, nosakot rādītāju katrai atsevišķai auto markai. Tās ir situācijas, kur autovadītāji ir neatbilstoši rīkojušies, neievērojuši noteikumus vai arī distanci, ko par vienu no biežākajiem ceļu satiksmes negadījumu iemesliem min gan Valsts policijas pārstāvji, gan drošas braukšanas eksperti,» skaidro «BALTA» transporta apdrošināšanas eksperts Krišjānis Caune.

Apkopotie dati rāda, ka šogad ceļu satiksmes negadījumus visbiežāk izraisījuši BMW vadītāji. Taču pagājušajā gadā «Lexus» pārspēja BMW, izraisot negadījumus par 22% biežāk. Tomēr šogad «Lexus» ieņem otro vietu, no riskantākās BMW markas autovadītājiem atpaliekot par 2%. Savukārt trešo vietu biežāk izraisīto ceļu satiksmes negadījumu topā šogad ieņem «Toyota» autovadītāji.

Interesanti, ka dati liecina, ka jaunāka izlaiduma BMW auto vadītāji ir piesardzīgāki. Jaunāko BMW modeļu īpašnieki izraisa ceļu satiksmes negadījumus par 15% retāk nekā vecāka izlaiduma BMW autovadītāji.

Komentāri (41)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu