Piektdien un sestdien Igaunijā notiks Latvijas rallija čempionāta piektais posms (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Angryhead, CC BY-NC-SA 2.0

Šīs nedēļas piektdienā Igaunijā notiks Latvijas autorallija čempionāta piektais posms - rallijs «Estonia» -, aģentūru «LETA» informēja Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.

N4 klasē stabilu sezonas pirmo pusi aizvadījusi Aivja Egles ekipāža. Divas otrās un divas trešās vietas ļauj kopvērtējumā atrasties līderpozīcijā, savukārt sekotāji kopvērtējumā ir krieva Alekseja Lukjaņuka, kā arī igauņu Raula Jētsa un Timmo Kērges vienības.

Jāpiebilst, ka Lukjaņukam, kurš Latvijas čempionāta kontekstā Igaunijā tiek uzskatīts par favorītu, cīņa sekos smagai avārijai iepriekšējās sacīkstēs turpat Igaunijā.

«A Plus» automašīnu grupā atsevišķi līderi dod iespēju sekotājiem uzlabot savas kopvērtējuma pozīcijas cīņā par medaļām. Igaunijā startam nav pieteikusies ne Raimonda Kisiela ekipāža, ne lietuvieša Mindauga Daunoraviča vienība. Kisiels pirms šī posma dala līderpozīciju ar Mārtiņa Sviļa ekipāžu.

R4 klasē līderpozīcijā ir lietuvieši, bet par deviņiem punktiem atpaliek Aleksandra Mihailova ekipāža, R2 vienas ass piedziņas klasē labākā līdz šim bijusi Ralfa Sirmača ekipāža, bet 2WD grupā sezonas pirmā puse pārliecinoši izdevusies Edgara Baloža ekipāžai.

Latvijas autorallija čempionāta pirmie divi posmi februāra sākumā risinājās Eiropas autorallija čempionāta sacensību Liepāja-Ventspils laikā, kā trešais posms februāra beigās tika aizvadīts rallijs «Sarma», bet ceturtais posms maijā bija rallijs «Talsi».

Sestais Latvijas čempionāta posms augusta sākumā notiks Lietuvā, augusta beigās sekos rallijs «Kurzeme», bet sezona noslēgsies septembra izskaņā ar ralliju «Latvija».

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu