Sprūdžs rosina apceļot Latgali, lai nedēļas laikā iegūtu atvaļinājuma sajūtu (38)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nedēļas laikā apceļojot vairākus Latgales novadus, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) ieguvis to atvaļinājuma sajūtu, ko parasti iegūst divu nedēļu laikā.

Ministra pārstāve Kristīna Pelša aģentūrai LETA pastāstīja, ka ministrs, viesojoties Latgalē, ne tikai atpūties, bet arī izvērtējis tūrisma infrastruktūru, ticies ar vietējiem uzņēmumiem, lai pārrunātu, kādām lietām nākotnē būtu jāpievērš vairāk uzmanības, lai Latgale sevi labāk pozicionētu kā tūrisma galamērķi. Atvaļinājuma laikā ministram bijusi iespēja redzēt vietējo uzņēmēju aktivitātes - gan viesu namos, gan arī - kā patērētājiem tiek pasniegta vietējā, Latgalē radītā produkcija. Tas raisījis pārdomas par to, kādām lietām nākotnē būtu jāpievērš uzmanība, lai varētu ar gandarījumu raudzīties uz Latgales attīstības plāna īstenošanu.

Tiekoties ar vietējā tūrisma pārstāvjiem - viesu namu un brīvdienu māju īpašniekiem, runāts par biznesa iespējām. Proti, patlaban Latgalē tūrismam ir sezonāls raksturs, līdz ar to viesu nami ir noslogoti pārsvarā tikai trīs vasaras mēnešos, bet pārējos mēnešos viesu namu īpašniekiem ir jādomā par to, kā segt izdevumus, kas dažkārt ir lielāki par ienākumiem. Ministrs uzskata, ka ir jādomā, kā strādāt, lai tūrismam Latgalē nebūtu sezonāls raksturs un tūrisma infrastruktūras pārstāvji varētu nodrošināt sev ienākumus visa gada garumā.

Ministrs pagājušās nedēļas laikā viesojies Daugavpilī, Dagdā, Krāslavā, Rēzeknē, Ludzā, Līvānos un Varakļānos un ļāvies laika ritējumam, kāds ir Latgalē. Viņš devies izjādē ar zirgiem gar Daugavas lokiem, viesojies pie podniekiem un iemēģinājis roku māla trauku veidošanā.

Ministrs atzīst, ka Latgale ir tā vieta, kur ir ļoti viegli pārslēgties no ikdienas darbiem, un uzskata, ka nav jābrauc vai jālido nekur tālu, īpaši, ja atvaļinājumam ir dota viena nedēļa, klāstīja Pelša. Tāpat atvaļinājums Latgalē bijis vērtīgs, lai no malas palūkotos, kā tiek īstenots Latgales attīstības plāns.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu