Sprūdžs ticies ar režisoru Jāni Streiču (30)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) šonedēļ ticies režisoru Jāni Streiču, lai diskutētu par vērtībām, kas izceļamas Latgalē, un nepieciešamību tālāk popularizēt šī reģiona iespējas, portālu «Apollo» informēja ministra preses sekretāre Maija Pētermane.

Sarunas laikā Streičs atzinīgu svārdu sveltījis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atbalstam filmai «Latgale. Trīs stāsti». Viņš norādījis, ka filma «Latgale. Trīs stāsti» bija autoru un arī skatītāju tuvošanās Latgalei un tās cilvēkiem ar lielu pietāti, pozitīvismu un sirsnību. Režisors vienlaikus atzinis, ka no filmā redzētā viņu satraucis kādas meitenes sacītais, ka viņa vairs nekaunas no runāšanas latgaliešu valodā. «Kā gan vispār ko tādu par savu valodu var teikt,» neizpratnē jautājis Streičs.

Savukārt Sprūdžs uzsvēris, ka kopīgi ir jāizdara viss, lai atgrieztu latgaliešos pašlepnumu.

«Iepriekš nepiedodami daudz ir skandēts par atpalikušo un degradēto Latgali, kas nebūt tā nav. Šajā reģionā ir tik daudz tādu cilvēcisko vērtību, dzīvesprieka un skats uz rītdienu, par kādu citviet Latvijā var tikai sapņot,» teicis Sprūdžs.

Arī režisors atgādinājis, ka nedrīkst runāt par Latgali kā par atpalikušu reģionu. «Latgale taču ir dāvājusi mums valsts nosaukumu, valodu. Latgale ir mūsu saknes un tas ir arī vērtību trauks, no kura Latvija vēl daudz var smelties,» sacījis Streičs.

Noslēgumā, pārrunājot rīcības plāna «Iespēju Latgale» ietvaros paveikto, Sprūdžs un Streičs bija vienisprātis, ka viens no lielākajiem ieguvumiem ir šī reģiona iespēju un problēmu aktualizēšana plašākā mērogā.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu