Sprūdžs uz LPS kongresu netiek aicināts viņa attieksmes dēļ (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) lēmums neaicināt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Edmundu Sprūdžu (RP) uz ikgadējo LPS kongresu ir sekas ministra līdzšinējai attieksmei pret pašvaldībām.

«Zināmā mērā tās ir sekas darbībai. Tas nav mans vienpersonisks lēmums, un no šī gadījuma ir jāizdara zināmi secinājumi,» aģentūrai LETA sacīja LPS priekšsēdis Andris Jaunsleinis. Viņš informēja, ka uz kongresu ir aicinātas trīs augstākās valsts amatpersonas, neviens ministrs nav aicināts.

Viņš stāstīja, ka ministrs ir sazvanījies ar viņu, - sēdē un debatēs piedalīties Sprūdžs varēs. Taču uzrunu teikt neesot paredzēts. «Ārā neviens netiks dzīts,» sacīja Jaunsleinis. LPS joprojām atceras iepriekšējo kongresu, kad Reformu partija pati sev devusi vārdu.

Neapmierinātība esot arī ar ministra attieksmi pret pašvaldībām un viņa līdzšinējiem izteikumiem. «Ministram publiski nevajadzētu paziņot, ka pašvaldības nosacīti ir ienaidnieki. Var nepatikt viedoklis, bet ienaidnieki viņi nav,» pauda Jaunsleinis. Viņš gan pieļauj, ka ministra līdzšinējie izteikumi ir saistīti ar pieredzes trūkumu. Vienlaikus gan nevar paziņot, ka tie cilvēki, kas jau gadiem ir strādājuši pašvaldībās, patiesībā neko nesaprot. Tomēr, ja Jaunsleinis pēc nākamnedēļ gaidāmā kongresa paliks LPS vadītāja amatā, viņš turpinās strādāt ar visiem ministriem, jo nekad nav dalījis cilvēkus kategorijās - kuri patīk un kuri nē.

Jau ziņots, ka nākamnedēļ, 9.augustā, Aucē notiks LPS 24.kongress, kurā pārvēlēs savienības priekšsēdētāju un vadību. Uz kongresu ieradīsies arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), bet Sprūdžs nav aicināts. Sprūdžs šonedēļ Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» atzina, ka ielūgumu nav saņēmis, taču pauda cerību, ka tāds viņam tiks nosūtīts.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu