Sprūdžs atbrīvo no amata LVAFA direktoru (106)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP), pamatojoties uz disciplinārlietas izmeklēšanas secinājumiem un ieteikumiem, ir parakstījis rīkojumu par Latvijas Vides aizsardzības fonda administrācijas (LVAFA) direktora Jāņa Strautnieka atbrīvošanu no amata, aģentūru LETA informēja ministra preses sekretāre Maija Pētermane.

Lai uzlabotu iestāžu darbību un veicinātu amatpersonu izaugsmi, ministrs šā gada maijā parakstīja rīkojumu par LVAF administrācijas vadītājas Sandras Bērziņas pārcelšanu uz Dabas aizsardzības pārvaldi (DAP) un Strautnieka rotāciju uz LVAFA.

Pret bijušo DAP vadītāju Strautnieku disciplinārlieta tika ierosināta, jo viņš kopš 12.jūnija nebija ieradies savā darbā LVAFA, ko paredzēja Sprūdža izdotais rīkojums.

Disciplinārlietas izmeklēšanas laikā secināts, ka Strautnieks, neskatoties uz to, ka ministra rīkojums ir tiesisks un stājies spēkā, ilgstoši un nepamatoti nav pildījis sev uzdotos pienākumus, nav ieradies darbā un kavējies ar materiālo vērtību nodošanu bijušajai darba vietai - DAP.

Šādi rīkojoties, Strautnieks zaudējis uzticību, kā arī nodarījis kaitējumu valsts interesēm, tādēļ disciplinārlietas komisijas vadītājs ierosina atbrīvot viņu no ierēdņa amata, skaidroja Pētermane.

Jaunu vadību DAP un Bērziņas iniciatīvas jau pozitīvi novērtējušas vairākas vides jomas nevalstiskās organizācijas un DAP sadarbības partneri.

Strautniekam tika piedāvāts līdzvērtīgs amats LVAFA, saglabājot gan darba algu, gan piedāvājot izaugsmes iespējas jaunā jomā.

Sprūdžs pauž nožēlu, ka Strautnieks nav vēlējies sadarboties ar ministriju un konstruktīvi atrisināt situāciju.

Strautnieks nav pārsteigts, ka ministrs nolēmis viņu atbrīvot no amata, jo nevienu dienu viņš šajā darbā nav bijis.

Par atbrīvošanu no amata Strautnieks uzzināja no ziņu aģentūras LETA, tādēļ plašāk komentēt savu rīcību pagaidām viņš nevarēja.

«Kad saņemšu oficiālo paziņojumu, tad arī vērtēšu, ko darīt tālāk. Mans lēmums būs juristu un profesionāļu ziņā, jo visiem zināms, ka pašam savas tiesības nav vienkārši aizstāvēt,» sacīja Strautnieks.

Viņš gan bilda, ka nav pārsteigts par šādu ministra lēmumu, jo darbā LVAFA nav bijis nevienu dienu. Tomēr Strautniekā neizpratni raisa fakts, kā var atbrīvot no amata, ja tas iepriekš nemaz nav pieņemts.

Strautnieks jau no sākta gala iebilda pret Sprūdža rosināto rotāciju. Viņš minēja, ka darbs LVAFA vadītāja amatā nav bijis iespējams, jo viņš nespēj fiziski katru dienu izbraukāt uz Rīgu.

Bijušais Dabas aizsardzības pārvaldes vadītājs skaidroja, ka sevi redz dabas aizsardzības jomā un Latvijā dabas ir daudz, tādēļ viņam būšot, kur pielikt roku.

«Šobrīd varu teikt, ka jebkurš vadošais darbs no cilvēka prasa ļoti daudz un tā ir liela atbildība. Darbs šādos amatos ir trauksmains. Tagad pēc ilgāka miera baudīšanas varu teikt, ka es labprāt darītu darbu, kas nav tik trauksmains. Strādājot vadošajā amatā, daudzas personiskās lietas bija atstātas novārtā, to skaitā arī bērniem nepievērsu tik daudz uzmanības, taču tas, ko mēs varam ieguldīt bērnos, ir pats vērtīgākais,» klāstīja Strautnieks.

Jau ziņots, ka Strautnieks ministra rīkojumam par rotāciju nepiekrita, un viņš vērsās arī pie Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) ar lūgumu izvērtēt un nepieciešamības gadījumā saukt pie atbildības Sprūdžu.

Saskaņā ar amata aprakstu LVAFA direktora pienākumus direktora prombūtnes laikā pilda direktora vietnieks - Projektu daļas vadītājs Jānis Rudzītis.

Patlaban vēl nav zināms, kā tiks izraudzīts jaunais LVAFA direktors.

Komentāri (106)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu