«Saab» varētu līdz gada beigām atsākt ražošanu (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: max_thinks_sees, CC BY-NC-SA 2.0

Bankrotējušā Zviedrijas autoražotāja «Saab Automobile» jaunie īpašnieki uzņēmuma rūpnīcā Trolhetanā šā gada septembrī gatavojas atsākt modeļa «Saab 9-3» ražošanu, atsaucoties uz Zviedrijas laikrakstu «Aftonbladet», vēsta interneta vietne «Autoblog.com».

Tādējādi «Saab» automašīnu ražošana varētu atsākties pēc divu gadu pārtraukuma.

«Saab» jaunais īpašnieks - Ķīnas un Japānas kopuzņēmums «National Electric Vehicle Sweden AB» (NEVS), kas tika izveidots «Saab» aktīvu pārņemšanai - norāda, ka šobrīd vislielākās problēmas ražošanas procesa atjaunošanā rada detaļu sagāde, ņemot vērā to, ka virkne detaļu piegādātāju pēc «Saab» bankrota pārtrauca savu darbību.

«Aftonbladet» rīcībā esošā informācija liecina, ka Trolhetanas rūpnīcā šobrīd nodarbināti aptuveni 400 cilvēki un uzņēmums cer piesaistīt vēl 180 darbiniekus, ja «Saab» izdosies atrisināt detaļu piegādes problēmas un rudenī atsākt ražošanu. Tāpat nepieciešams izveidot jaunu automašīnu izplatītāju tīklu.

Sagaidāms, ka Trolhetanas rūpnīcā tiks sākta jauna «Saab 9-3» modeļa ražošana, kas būs iepriekšējā modeļa uzlabota versija. Savukārt nākamgad varētu tikt sākta ar elektromotoru aprīkota «Saab 9-3» modeļa ražošana.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu