Doers: Liepājā gaidāms lielisks rallijs (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē Liepājā gaidāms lielisks rallijs, pēc pirmās iepazīšanās ar «Rallija Kurzeme» ceļiem prognozē septiņkārtējā Vācijas čempiona Matiasa Kāles stūrmanis Kristians Doers.

«Sacensību ātrumposmi notiks pa ļoti ātriem un interesantiem ceļiem, un šī mums būs laba iespēja mācīties,» sacīja Doers. «Vācijā ir viens grants rallijs, un tam ir pilnīgi atšķirīgs ceļa profils, līdz ar to arī braukšana ir pilnīgi citādāka, tostarp stenogramma jālasa daudz ātrāk nekā uz asfalta ceļiem.»

Ceturtdienas vakarā notikušā testa ātrumposma rezultātu – 10.vieta un 12 sekundes aiz Grosa – Doers vērtēja kā normālu, jo galvenais uzdevums tomēr bijis pielāgoties vietējiem ceļiem un meklēt pareizās riepas, nevis par katru cenu uzrādīt ātrāko laiku.

Stūrmanis arī norādīja, ka ir ļoti apmierināts ar Liepājā līdz šim pavadīto laiku. «Cilvēki ir ļoti jauki un atsaucīgi, un Liepājā viss ir lieliski,» sacīja Doers.

Kāle neizvirza īpašas pretenzijas uz uzvaru sacensībās, un galvenokārt vēlas sagādāt prieku sev un skatītājiem. «Būs jautri, jo Kurzemes ceļus nekad neesam redzējuši. Esam šeit pirmo reizi,» šonedēļ rallija preses konferencē sacīja Kāle. Ekipāžas mērķis ir sagādāt prieku sev un skatītājiem.

«Starp rallija dalībniekiem ir ļoti daudz ātru braucēju, un ir gaidāma smaga cīņa,» stāsta Doers. «Galvenais favorīts uz uzvaru būs Georgs Gross, kurš ir ļoti ātrs braucējs ar lielisku mašīnu, turklāt labi zina ceļus.»

Vācijas ekipāža «Kurzemē» startēs ar «Škoda Octavia WRC» automašīnu, ar kuru pasaules rallija čempionātā savulaik piedalījies čehu braucējs Romāns Kresta. Kā nozīmīgāko šīs automašīnas piedzīvojumu starptautiskajā arēnā K. Doers min avāriju 2002. gada Montekarlo rallijā, kad pēc sagriešanās vienā no līkumiem tā gandrīz nogāzusies no klints. M. Kāle vēlāk iegādājies tieši šo automašīnu un izcīnījis ar to divus Vācijas čempiona titulus.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu