Sprūdžs paziņo par atkāpšanos no ministra amata (318)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) paziņojis, ka no 2013.gada 1.decembra atkāpjas no amata.

Sprūdžs ar preses sekretāres Maijas Pētermanes starpniecību informē: «Savu turpmāko profesionālo darbību nesaistu ar politiku un, sākoties aktīvam 12.Saeimas priekšvēlēšanu ciklam, saprotu, ka mana izpratne par mērķiem un paveicamajiem uzdevumiem ministra amatā aizvien vairāk atšķirsies no Reformu partijai nepieciešamā kursa.»

Turpmākajos mēnešos reformas, kas joprojām veicamas, nebūs nedz populāras, nedz iespējamas partneru atbalsta trūkuma dēļ, norāda ministrs.

Līdz ar to viņš no 1.decembra nolemj pamest ministra posteni.

«Turpmākajos mēnešos ministra amatā un arī pēc tam palikšu uzticīgs Reformu partijas ideāliem un pārliecībai par pārmaiņu nepieciešamību, kas bija mana motivācija tam, ka pirms diviem gadiem izlēmu ienākt politikā,» - tā Sprūdžs.

Pēc Sprūdža paziņojuma par amata pamešanu premjerministrs Valdis Dombrovskis (V) nolēmis tikties ar ministru.

Ministru kabineta preses sekretāre Signe Znotiņa-Znota aģentūrai LETA pastāstīja, ka premjers ir nolēmis tikties ar Sprūdžu, lai pārrunātu atkāpšanās iemeslus.

Tomēr, ņemot vērā, ka ministrs ir izteicis vēlmi demisionēt, premjers, visticamāk, demisijas rakstu pieņems. Premjers uzsver, ka patlaban prioritāte ir nodrošināt nozares darbu un turpmāko attīstību.

Komentāri (318)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu