Sprūdžs atzīst RP nespēju sabiedrībai izskaidrot savas iniciatīvas (41)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Lai gan Reformu partijas iniciatīvas ir stratēģiski svarīgas, ir bijis prasmes trūkums izskaidrot tās sabiedrībai, intervijā «Pirmajam Biznesa radio» šodien sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP).

Raksturojot savas partijas ieceres par pārmaiņām, viņš skaidroja, ka daudzas pārmaiņas sākotnēji ir negatīvas un tām ir jāiziet cauri. Vienam tas ir jauns amats, citam ir jāmeklē tirgi savai produkcijai, bet kādam tā ir bērna vešana uz dārziņu blakus pašvaldībā. «Ir skaidrs, ka, nekam nemainoties, nekas nemainās,» teica ministrs.

Viņš uzsvēra, ka daudzas Reformu partijas iniciatīvas ir stratēģiski svarīgas, lai nākotnē ietu uz labo pusi, taču cits jautājums ir par šo pārmaiņu nepieciešamības izskaidrošanu sabiedrībai - tur ir jābūt prasmei. Un, visticamāk, savas mazās pieredzes dēļ Reformu partijai šīs prasmes ir pietrūcis, tāpēc arī sabiedrības atbalstu ir grūti iegūt. Tāpat arī domstarpības koalīcijā nav nākušas par labu sabiedrības atbalstam partijai. Tomēr, viņaprāt, partija vēl nav beigusies, nāks nākamie un reformas turpinās.

Vērtējot savu darbu ministra amatā divu gadu garumā, Sprūdžs atzina, ka gandarījums par paveikto viņam ir lielāks nekā negatīvās emocijas, lai gan arī tās nevar izslēgt, un ir bijušas arī vairākas vilšanās. «Uzskatu sevi par uz rezultātu orientētu cilvēku. Mani tracina, ja kaut kas neiet uz priekšu, kā vajadzētu,» noteica politiķis, piebilstot, ka apzinās to, ka valsts pārvalde ir sarežģīts un komplicēts organisms, tādēļ vairākas iniciatīvas bija grūti īstenot. Tāpat viņš ir pārliecināts, ka šai Saeimai un valdībai bija iespējas pārmaiņas virzīt straujāk, nekā tas ticis darīts. Vienlaikus gan ministrs atzina, ka, esot ministra amatā, ir izdarīts daudz.

Jau ziņots, ka Sprūdžs septembra sākumā paziņoja, ka 1.decembrī pametīs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatu un pievērsīsies privātajam biznesam. Šādu lēmumu viņš pieņēmis, jo neplāno kandidēt nākamajās Saeimas vēlēšanās, tāpēc uzskata, ka jādod vieta citam cilvēkam. Tāpat viņš atzinis politiskā atbalsta trūkumu savām iniciatīvām.

Komentāri (41)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu