Pārstāve: Kāpēc, lai Kasparovam nebūtu Latvijas pilsonības? (248)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais pasaules šaha čempions, tagadējais Krievijas opozīcijas aktīvists Garijs Kasparovs, kurš vērsies pie Saeimas deputātiem, lūdzot viņam piešķirt Latvijas pilsonību par īpašiem nopelniem Latvijas labā, decembrī varētu ierasties Rīgā, aģentūrai BNS pastāstīja Jeļena Avotiņa – Jekateriņičeva, kas šahista vēstulē deputātiem norādīta kā koordinatore un ir Kasparova ģimenes draugu lokā.

Viņa aģentūrai BNS pastāstīja, ka Kasparova lūgums piešķirt Latvijas pilsonību sekojis Pilsonības likuma grozījumiem, kas no 1.oktobra paver iespēju dubultpilsonībai. «Kāpēc, lai Kasparovam nebūtu Latvijas pilsonības, viņš ir pazīstams visā pasaulē, katram cilvēkam,» norāda Avotiņa – Jekateriņičeva.

Viņa stāsta, ka Kasparovam ir daudzi nopelni, tostarp viņš izvirzīts Starptautiskās šaha federācijas (FIDE) prezidenta amatam un balsojums par nākamo prezidentu gaidāms 2014.gada augustā Oslo.

Avotiņa – Jekateriņičeva uzsver, ka Latvijas pilsonība Kasparovam sniegs arī drošības sajūtu.

«Dubultā pilsonība sniedz aizsardzību, psiholoģisku aizsardzību. Viņš ir [Krievijas opozīcijas organizācijas] «Apvienotā pilsoniskā fronte» līderis, galvenais Putina oponents. Dubultā pilsonība Latvijā dotu aizsardzību. Tas ir ļoti svarīgi,» sacīja Avotiņa – Jekateriņičeva.

Pašlaik Kasparovs uzturoties ASV.

Jau ziņots, ka Pilsonības likums paredz iespēju ar Saeimas balsojumu piešķirt pilsonību personai par īpašiem nopelniem Latvijas labā. Tiesa, Saeimas frakciju pārstāvjiem pagaidām ir atturīga nostāja par Kasparova lūgumu uzņemt viņu Latvijas pilsonībā, pamatojot to ar īpašiem nopelniem Latvijas labā.

Komentāri (248)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu