Pabriks pauž pārliecību, ka Kasparovam jāpiešķir Latvijas pilsonība (175)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V) otrdienas vakarā paudis pārliecību, ka valsts tikai iegūtu, ja tiktu piešķirta Latvijas pilsonība pasaulslavenajam šahistam un Krievijas opozīcijas aktīvistam Garijam Kasparovam.

Pabriks sociālās saziņas vietnē «Twitter.com» rakstīja, ka «Kasparova jautājums» var izrādīties par lakmusa papīrīti Latvijas parlamenta neatkarībai un politiskajam briedumam.

«Kasparovs ir izcils šahists un izcils cilvēks. Esmu pārliecināts, ka viņš nesīs Latvijas vārdu un karogu tālu pasaulē,» raksta ministrs. «Turklāt Latvija ir bijusi vieta, kur paslēpties Krievijas politiskajiem bēgļiem kopš vecticībnieku ierašanās laikiem Latvijas teritorijā.»

«Pret Kasparova iespējamo Latvijas pilsonību noteikti būs oficiālās Krievijas aprindas un mūsu cilvēki, kuri negrib vai nesaprot politiku,» turpina Pabriks.

Kā ziņots, bijušais pasaules šaha čempions un tagadējais Krievijas opozīcijas politiķis Garijs Kasparovs vērsies Saeimā, lūdzot viņam piešķirt Latvijas pilsonību. Saeimas frakcijām nosūtītais iesniegums rakstīts latviešu valodā un ar visu pamatojumu.

<em><strong>Pasaules šaha čempions Garijs Kasparovs vērsies Saeimā, lūdzot viņam piešķirt Latvijas pilsonību.</strong></em>

Komentāri (175)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu