Deputāts par šokējošo pedofilijas gadījumu: Esošā sodu sistēma pedofilus nebiedē (140)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: zenonline, CC BY-NC-ND 2.0

Šonedēļ sabiedrību šokējušais stāsts par notverto pedofilu, kurš darbojies desmit gadu garumā, ir kliedzošs signāls tam, ka esošā sodu sistēma šos noziedzniekus nebiedē, uzskata Saeimas deputāts Gunārs Rusiņš.

«Tad, kad pērn rosināju pastiprināt sodus pedofilijas noziegumos apsūdzētajiem, manus likumu grozījumu piedāvājumus dēvēja par populistiskiem, šķiet, ka šis gads ir pierādījis, ka ar saviem iepriekš sniegtajiem piedāvājumiem vēl esmu bijis ne pietiekami skarbs,» paziņojumā medijiem norādījis Rusiņš.

Deputāts jau atkārtoti Saeimā iesniedzis likumu grozījumus, kas paredzēs bargākus sodus pedofilijas noziegumos apsūdzētajiem.

«Esošo sodu sistēmu attiecībā uz pedofilijas noziegumos apsūdzētajiem nevaru dēvēt nekā citādi, kā par auklēšanos,» norāda Rusiņš.

Pērn policija jau trešo reizi aizdomās par pedofiliju aizturēja 1979.gadā dzimušo vīrieti, kurš jau divas reizes bija sodīts par analogiem nodarījumiem. Šovasar mediji informēja par kādu gadījumu Jelgavā, kur tēvs seksuāli izmantojis trīs savas mazgadīgās meitas, vecākajai no viņām ir tikai 12 gadu un viņa jau ir stāvoklī no tēva. Septembrī, Rīgā par 15 gadīgas meitenes izvarošanu tika aizturēts kāds 1958.gadā dzimis vīrietis. Tāpat septembrī par bērnu vilināšanu mašīnā tika brīdināti Mērsraga iedzīvotāji. Pagājušajā nedēļā Augstākā tiesa mīkstināja sodu pedofilijas noziegumos apsūdzētajiem - atstādinātajam luterāņu mācītājam un bērnu slimnīcas apsargam un jau pēc dažām dienām aizturēja pagaidām lielākā apmēra pedofilijas noziegumos apsūdzēto personu.

«Šie ir tikai daži pēdējā laikā izskanējušie gadījumi, kas liecina par to, ka pedofilija ir problēma, kurai risinājums ir jāmeklē nekavējoties un nav svarīgi, tā ir ķīmiskā kastrācija, ieslodzījums bez priekšlaicīgas atbrīvošanas iespējas vai cits gana bargs soda mērs, kamēr šiem noziedzniekiem nedraud bargi sodi, viņi jūtas droši izdarot savus noziegumus,» uzsver deputāts.

Jau ziņots, ka policisti Rīgā aizturējuši kādu vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par vairāku mazgadīgu meiteņu izvarošanu.

Kā portāls «Apollo» uzzināja Rīgas reģiona policijas pārvaldē, pagājušās nedēļas beigās policisti aizdomās par pedofiliju aizturējuši 39 gadus vecu vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par vairāku mazgadīgu meiteņu izvarošanu un pornogrāfisku materiālu izgatavošanu ar mazgadīgajām, kā arī par mēģinājumu pavest netiklībā aptuveni 200 mazgadīgas meitenes, izmantojot sociālos tīklus.

Policijai ir pamatotas aizdomas, ka no vīrieša varētu būt cietušas arī citas personas, tādēļ ikvienu, kas ir cietis no attēlā redzamā vīrieša pretlikumīgajām darbībām, policija lūdz atsaukties, zvanot uz tālruņu numuriem: 26653658, 110 vai anonīmi – 67086677.

Komentāri (140)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu