Pols Makginess pamet grupu «U2» (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Menedžeris Pols Makginess aizgājis no īru rokgrupas «U2» pēc 34 nostrādātiem gadiem. Makginess pārvaldīja «U2» biznesa lietas kopš 1979.gada. Šajā laikā viņš nodibināja kompāniju «Principle Management», kas bāzēta Dublinā.

Kā vēsta laikraksts «The New York Times», koncertu kompānija «Live Nation» ar Makginesu sākusi pārrunas par kompānijas pārpirkšanu. Tagad par «U2» menedžeri kļūs Gajs Osīrijs, kurš jau sadarbojas ar popdīvu Madonnu, informē avīze.

«Lai arī menedžera aiziešanu pensijā, pirms grupa ir izjukusi, varētu uzskatīt par sliktu manieru paraugdemonstrējumu, «U2» tomēr nekad nav pakļāvušies rokenrola diktētajiem noteikumiem,» sacīja Makginess. «Tuvojoties 64 gadu vecumam, esmu nolēmis samazināt sava darba apjomu, kamēr grupa uzsāk nākamo savas neparastās karjeras ciklu,» skaidro menedžeris. «Gaju Osīriju uzskatu par vienu no labākajiem savas paaudzes menedžeriem. Es nemaz nebūtu apsvēris citu kandidātu, kam uzticēt savus līdzšinējos pienākumus.»

«U2» dalībnieki iepazinās vidusskolas gados Dublinā un 1976.gadā nodibināja grupu. 37 gadus ilgās pastāvēšanas laikā pārdoti miljoniem tās ierakstu. Makginess saņem 20% no «U2» ieņēmumiem. Grupas līderis Bono menedžeri vairākkārt raksturojis kā «U2» piekto dalībnieku».

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu